Την ώρα της κρίσης, η εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη είναι υποχρεωτικά τυφλή - Free Sunday
Την ώρα της κρίσης, η εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη είναι υποχρεωτικά τυφλή

Την ώρα της κρίσης, η εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη είναι υποχρεωτικά τυφλή

Οι πρωθυπουργοί έχουν πάντοτε μία ιδιαίτερη βαρύτητα στο πολιτικό μας σύστημα διότι συμπυκνώνουν τον πυρήνα της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και την καθημερινότητα μας.

Αποκτά λοιπόν ιδιαίτερη βαρύτητα ο τρόπος που αποφασίζουν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Δεν είναι καθημερινή συνήθεια τα διαγγέλματα, όπως αυτό με το οποίο μας απευθύνθηκε χθες ο κ.Μητσοτάκης.

Ως κοινωνία μας με αφορμή τον κοροναϊό, βιώνουμε μία εξαιρετική κατάσταση εκτός κανονικότητας και εκτός συνήθων πολιτικών λειτουργιών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις που παίρνει η εκτελεστική εξουσία δεν μπαίνουν στο ζύγι αλλά εφαρμόζονται πάραυτα διότι δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου ούτε για συζήτηση, ούτε για διορθώσεις.

Και γιαυτό αυτές οι αποφάσεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Γιατί η εμπιστοσύνη μας σε αυτόν που τις παίρνει, είναι υποχρεωτικά τυφλή.

Άρα το βάρος στους ώμους του μεγαλώνει. Διότι ο πρωθυπουργός δεν είναι πια απλώς πρωθυπουργός. Το κρίση τον έχει μεταβάλει σε αδιαμφισβήτητο εθνικό ηγέτη. Και όπως είπε και ο ίδιος χθες καλείται να επιδείξει "αποφασιστικότητα, ευελιξία, γρήγορες αποφάσεις και τολμηρές κινήσεις".