O ψεύτης παπάς - Free Sunday
O ψεύτης παπάς

O ψεύτης παπάς

Ένας μητροπολίτης αποφάσισε να τελέσει τη λειτουργία των χαιρετισμών και μετά, όταν πήγε το περιπολικό ισχυρίστηκε ότι δεν είχε λάβει την εγκύκλιο ότι διακόπτονται οι λειτουργίες.

Ένας άλλος παπάς, όταν τον βρήκαν να κάνει λειτουργία κλειδώθηκε σε ένα παρεκκλήσι.

Ένας τρίτος προέτρεψε τους πιστούς να ζητήσουν άδεια για τζοκινγκ για να πάνε στην εκκλησία να κοινωνήσουν.

Λειτουργοί της ελληνικής εκκλησίας η οποία δήλωνε παραδοσιακά γοητευμένη κι είχε ως πρότυπο τον Παπαφλέσσα, τώρα λέει ψέμματα για να ξεγελάσουν την αστυνομία και να κάνουν λειτουργία, όπως τα παιδάκια ξεγελούν τη μαμά τους για να φάνε το γλυκό.

Κι άλλοι λειτουργοί ζητούν την αντιστροφή της απόφασης έτσι ώστε να κλείσουν οι εκκλησίες τις πόρτες και να γίνονται λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η υπουργική προβλέπει ανοικτές πύλες και να μην γίνονται λειτουργίες.

Και ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ήταν παρών στη σύνοδο που είχε αποφασίσει να τελούνται οι λειτουργίες, προχθές κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται σπίτι, χωρίς να εξηγήσει τι άλλαξε.

Η εκκλησία κινδυνεύει διότι ένα μέρος της, άνευ κανενός σοβαρού λόγου και αιτίας, διακινδυνεύει την αξιοπιστία της καθώς ομολογεί δημοσίως οτι λέει ψέματα, δηλαδή αμάρτάνει, αλλά για ...καλό σκοπό. 

Και ως γνωστόν ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ακόμη και αν και ο σκοπος και τα μέσα είναι άγια