Η εύκολη αντιπολίτευση βοηθά την κυβέρνηση - Free Sunday
Η εύκολη αντιπολίτευση βοηθά την κυβέρνηση

Η εύκολη αντιπολίτευση βοηθά την κυβέρνηση

Οι δύο χθεσινές δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν μία εικόνα η οποία ήταν σαφής στην κοινωνία. Η κυβέρνηση πάει καλά και οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι.

Το πρόβλημα για την αντιπολίτευση είναι ότι την άποψη αυτή συμμερίζονται σε μεγάλο, πολύ μεγάλο βαθμό και οι δικοί της ψηφοφόροι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει λάθη η κυβέρνηση. Απλώς αυτή η αντιπολίτευση είναι συνηθισμένη στην εύκολη καταγγελία και στην καλλιέργεια φαντασμάτων και σκελετών.

Της διαπλοκής και της ευνοιοκρατίας, που δυστυχώς όμως για αυτήν δεν περνάνε πλέον στην κοινωνία.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν η αντιπολίτευση αντί να καταγγέλλει “μία από τα ίδια” μελετούσε τις ενέργειες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και αναδείκνυε τα λάθη, τα προβλήματα, τις αντιφάσεις.

Για παράδειγμα, μελέτησε τα μέτρα με τις επιχειρήσεις; Γιατί νομίζει ότι η κοινή γνώμη είναι επιφυλακτική; Διότι θα ήθελε να δοθούν κι άλλα λεφτά; Καλώς οι κακώς οι Έλληνες έμαθαν πια ότι οι διαβεβαιώσεις ότι “λεφτα υπάρχουν” είναι επικίνδυνες.

Αν η αντιπολίτευση τα είχε μελετήσει και είχε μία σαφή θέση, Θα ήταν χρήσιμο και για την ίδια, και για την κοινωνία και για όσους θίγονται.

Η αντιπολίτευση έχει υλικό, έχει πολιτική, έχει στελέχη.

Ας φροντίσει να έχει σοβαρό λόγο αντί για απειλές και εύκολες καταγγελίες.

Θα εκτιμηθεί!