Έχει δίκαιο ο Βαρουφάκης! - Free Sunday
Έχει δίκαιο ο Βαρουφάκης!

Έχει δίκαιο ο Βαρουφάκης!

Την ίδια ώρα που το απόγευμα της Παρασκευής γινόταν το γνωστό θέμα με τον κ.Γιάνη Βαρυφάκη και τη μετάβαση του στην Αίγινα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με τον κύριο Ανδρέα Δρακόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" (ΙΣΝ) και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος με αφορμή το ποσό που θα διαθέσει το Ίδρυμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέλαβε.

Ανάμεσα στα άλλα που είπε ο κ.Μητσοτάκης ήταν ότι θα μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ στην Ελλάδα ανεπίτρεπτα φαινόμενα όπου απεγνωσμένοι ασθενείς επιστρατεύουν ή αναζητούν πολιτικές γνωριμίες για να εξασφαλίσουν κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Και δικαίως. Ποιος θα το έβαζε;

Η μόνη εγγύηση που έχουμε ότι δεν χρειάζεται μέσο για νοσηλεία σε εντατική την εποχή του κορωνοϊού είναι ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες εντατικής θεραπείας είναι περισσότερα από τς ανάγκες έτσι όπως έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.

Αλλά ο Μητσοτάκης δεν βάζει το χέρι του, ούτε για το μέλλον. Θα μεριμνήσει, δηλώνει, δεν διαβεβαιώνει.

Θα μεριμνήσει να μην χρειάζεται μέσο.

Αυτό έχει δυο λύσεις.

Ή να υπάρχουν τόσες ΜΕΘ, όσες χρειάζονται ή να μην μετρά ο λόγος του βουλευτή που να τον ξέρουν στο νοσοκομείο.

Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα.

Μέχρι τότε, που μακάρι να είναι σύντομα, ο λόγος του βουλευτή μετράει. Και στο νοσοκομείο και στην αστυνομία.

Για αυτό έχει δίκαιο ο κ.Βαρουφάκης που θεωρεί οτι η αστυνομία πρέπει να τον γνωρίζει και να του φέρεται διαφορετικά, από ότι φέρεται στους υπόλοιπους απλούς πολίτες.

Αυτή είναι η Ελλάδα που ξέρει και με τη συμπεριφορά του δείχνει ότι αυτή είναι η Ελλάδα που ο ίδιος τουλάχιστον δεν θέλει να αλλάξει. Θέλουν όμως οι Έλληνες.