Η χώρα θέλει να πάει μπροστά κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2015 - Free Sunday
Η χώρα θέλει να πάει μπροστά κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2015

Η χώρα θέλει να πάει μπροστά κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2015

Ειναι καλό ή κακό το σχέδιο Μητσοτακη για την επομενη ημέρα της πανδημίας;

Προφανώς δεν ξέρει ούτε ο ίδιος. Διότι είναι αδύνατο να ξέρει. Το σχέδιο στηρίζεται στις εκτιμήσεις και στην ευελιξια στην εφαρμογή του. Αν τα πράγματα πάνε αλλιώς, να μπορεί ν' αλλάξει ....
Ο μόνος που δείχνει να ξέρει τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο το σχέδιο "δεν κάνει τίποτε άλλο δηλαδή από το να ανακυκλώνει τις αποτυχημένες συνταγές της περιόδου 2010 – 2014 που οδήγησαν την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής και την οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας".
 
Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρειαζόταν να ανακοινώσει το σχέδιο ο Μητσοτάκης για να κάνει αυτήν την εκτίμηση ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι την ίδια ακριβώς εκτίμηση έκανε κι όταν κατηγορουσε τον Μητσοτάκη ότι δεν έχει σχέδιο.
 
Δυστυχώς το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο μόνος τρόπος να προσεγγίσει την εξουσία είναι η μετωπική σύγκρουση της περιόδου 2012-2014, όταν έλεγε "όχι σε όλα" και ζητούσε τη δύναμη να δώσει το τελικό χτύπημα στο "διεφθαρμένο καθεστώς δεκαετιών"...
 
Το ενδεχόμενο να νομίζει ότι μετά το 2020 θα έλθει το 2015, δεν είναι αριθμητικη ανοησία. Είναι πολιτικό λάθος. Διότι οι Έλληνες ξέρουν ότι πλήρωσαν πολύ ακριβά  την περίοδο 2012-2014. Τις τρικλοποδιές, τις ανίερες συμμαχίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα σε μια κυβέρνηση που προσπαθούσε να βάλει την Ελλάδα να πατήσει στα πόδια της.
Του το είπαν στις κάλπες πριν 10,5 μήνες, του το λένε διαρκώς στις δημοσκοπήσεις.
 
Το 2015 δεν πρόκειται να έλθει ξανά με τον ίδιο τρόπο...