Η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε δίκαιο! Ευτυχώς... - Free Sunday
Η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε δίκαιο! Ευτυχώς...

Η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε δίκαιο! Ευτυχώς...

 
Οι εκθέσεις και οι καταγραφες των υποκλαπεισών συνομιλιών που δημοσιεύθηκαν προχθές και αφορούν δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας των κυβερνήσεων Τσίπρα επιβεβαιώνουν μια κυβερνητική λογική η οποία καταγράφεται και στις δραστηριότητες του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης των ίδιων κυβερνήσεων.

Κεντρική ιδέα  είναι η αξιοποίηση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος προσωπικών επιδιώξεων, οι οποίες όμως θα είχαν κι ένα θετικό πολιτικο αποτύπωμα για την κυβέρνηση.
 
Ως τελικό συμπέρασμα προκύπτει ότι η κυρία Μπαζιάνα είχε δίκαιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία. Κοινως δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί κατά βούληση τον κρατικό μηχανισμό. Ο Παπαγγελόπουλος προσέκρουσε στη Ραϊκου και στην Τσατάνη που δεν προχωρούσαν τις δικογραφίες όπως ήθελε ενώ ο Καμμένος προσέκρουσε σε μια υπηρεσία της ΕΛΑΣ η οποία δεν του έκανε το χατίρι να συλλαμβάνει τους δημοσιογράφους που τον ενοχλούσαν.
 
Κοινώς δηλαδή δεν ήταν θεσμικά ανεξέλεγκτοι. Αλλά θα το ηθελαν. 
 
Θεσμικά αυτό είναι πρόβλημα γιατι τονίζει την ανάγκη για περαιτέρω θωράκιση της Δημοκρατίας.
Πολιτικά όμως είναι πρόβλημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Διότι και στις δύο περιπτώσεις, ο ίδιος ο κ.Τσιπρας δηλώνει ότι ήξερε. Στον Παπαγγελοπουλο το έχει πει πολλές φορες, στον Καμμένο το επιβεβαίωσε με τη δήλωση - σχόλιο του  ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κατά μία ακόμη σύμπτωση, και οι δύο προέρχονται από τη δεξιά συνιστώσα των κυβερνήσεων Τσίπρα.
 
Ευλογο γιατί αυτή η "δεξιά συνιστώσα" είχε ασκήσει εξουσία κι από στο παρελθόν και ήξερε  πως παίζεται το παιχνίδι. Η νόμιζε ότι ξέρει.
 
Σήμερα κάποιοι κλείνουν το μάτι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εγκατάλειψη της "δεξιάς συνιστώσας" θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη συνέχεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
 
Δυστυχώς για εκείνον το πρόβλημα είναι, όπως έχει πει και η κ.Μπαζιανα, ότι  ο στοχος της απόκτησης της εξουσίας, διαπερνούσε όλη την λογική των κυβερνήσεων του.
 
Το πρόβλημα για τον Τσίπρα δεν είναι ότι ο Παπαγγελλοπουλος κι ο Καμμενος ειναι δεξιοί αλλά το ότι διετέλεσαν υπουργοί του.
 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει άποψη  περί  εξουσιας, ο Τσίπρας δεν σώζεται όλους τους Παπαγγελόπουλους κι ολους τους Καμμένους των κυβερνήσεων του κι αν αφήσει ακάλυπτους.