Η Ελλάδα τι θέλει να γίνει στην Αγία Σοφία; - Free Sunday
Η Ελλάδα τι θέλει να γίνει στην Αγία Σοφία;

Η Ελλάδα τι θέλει να γίνει στην Αγία Σοφία;

Η συζήτηση περί υπευθυνότητας στην εξωτερική πολιτική είναι μία μακρά συζήτηση, μπορεί να κατανοήσει ο καθένας πόσο υπεύθυνη ήταν η στάση του Μητσοτάκη όταν έλεγε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, θα ισχύσει εφόσον ψηφιστεί απί τη βουλή, άρα όποιος δεν τη θέλει φροντίζει να μην περάσει. Και για αυτό η κοινή γνώμη κατανόησε την πολιτική που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Σε ότι αφορά στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας πάσχουν από τα συνήθη ελληνικά αυτιστικά πλέγματα.

Καταγγέλλεται η κυβέρνηση για αυτά που έκανε μία άλλη χώρα στο εσωτερικό της και ζητούνται εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη για τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου μιας άλλης χώρας.

Δυστυχώς καταφέραμε να μετατρέψουμε σε θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης ένα ζήτημα που συγκινησιακά αγγίζει όλους τους Έλληνες.

Με το σύνδρομο μιας αναζήτησης της συντριβής.

Η αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας αναζητά αποχρώσες ενδείξεις ότι η Ελλάδα συνετρίβη στην υπόθεση της Αγίας Σοφίας για να καταδικαστεί η κυβέρνηση.

Δυστυχώς αυτές οι αντιδράσεις δημιουργούν ένα βαρύ και άσχημο κλίμα στο εσωτερικό της χώρας. Και δεν απαντούν στο μείζον ερώτημα:

Τι θέλει η Ελλάδα να γίνει στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και πως μπορεί να το πετύχει;