Οι φόβοι του Ερντογάν - Free Sunday
Οι φόβοι του Ερντογάν

Οι φόβοι του Ερντογάν

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, η Τουρκία υπερασπίστηκε τα δικαιώματα, τον νόμο και τα συμφέροντά της όσο και των συμμάχων της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, απογοητεύοντας όσους περίμεναν να «υποκύψει».

Απλώς ο πρόεδρος της γείτονος δεν είπε τι έκανε για να απογοητεύσει αυτούς που περίμεναν να υποκύψει.

Διότι το θέμα του δεν είναι αν θα υποκύψει ή όχι, το θέμα του είναι το εσωτερικό του ακροατήριο και το γεγονός ότι αυτό δεν δείχνει να πείθεται από αυτά που κάνει. Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη.

Το κουβάρι της εξουσίας Ερντογάν ξετυλίγεται από εκεί που άρχισε να πλέκεται. Από τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.

Για αυτό και ο ηγέτης της γείτονος υπόσχεται στους κατοίκους της την αναβάθμιση της πόλης. Αυτήν όμως την αναζήτησαν πέρυσι ψηφίζοντας τον Ιμάμογλου και ότι τον δικό του υποψήφιο.

Και για αυτό κινδυνολογεί για την τύχη της πόλης. Διότι όντως κινδυνεύει να χαθεί η Κωνσταντινούπολη. Όχι για την Τουρκία, αλλά για τον ίδιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει τη μετατροπή του θέματος της Αγίας Σοφίας σε ελληνοτουρκική διαφορά για να το χρησιμοποιήσει απέναντι στην αντιπολίτευση του.

Η ελληνική πλευρά πρέπει να το αποφύγει κι αυτοί που προτείνουν αντίμετρα γα την Αγία Σοφία πρέπει να σωπάσουν κατεπείγοντος διότι απλώς τον διευκολύνουν.