Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για πολεμικές θυσίες ενώ η οικονομία τους καταρρέει - Free Sunday
Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για πολεμικές θυσίες ενώ η οικονομία τους καταρρέει

Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για πολεμικές θυσίες ενώ η οικονομία τους καταρρέει

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος Ερντογάν προετοιμάζει τον τουρκικό λαό για θυσίες.

"Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες. Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το μήνυμα είναι σαφές. Ο Ερντογάν ζητά από τους Τούρκους να γίνουν μάρτυρες.

Αλλά μάρτυρες έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη στην κατάσταση που βρίσκεται η τουρκική οικονομία.

H καλύτερη ισοτιμία της λίρας το 2020 ήταν τον Μάρτιο στα 6,77 ευρώ αλλά από τότε η λίρα έχει χάσει το 25% της αξίας της και σήμερα είναι κοντά στο 8,8, το οποίο μία φορά έχει ήδη ξεπεράσει.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει σύρει την Τουρκία σε μία κατάσταση που η οικονομία της δεν αντέχει.

Και για αυτό η ένταση με την Ελλάδα και τη Γαλλία διευκολύνει τον πρόεδρο της στην αναζήτηση άλλοθι. Χρησιμοποιεί μία εξωτερική απειλή για να αποφύγει τη συζήτηση για την εσωτερική κατάσταση. Για να δικαιολογήσει την απαγόρευση της. Ρισκάρει το μέλλον της χώρας του για να σωθεί ο ίδιος. Αν δεν τα καταφέρει ο θόρυβος θα είναι εκκωφαντικός.

Και η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πολύ περισσότερο από όλα τα άλλα, τα οποία λίγο πολύ έχει βιώσει τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους τίποτε δεν βγαίνει στον Τούρκο πρόεδρο. H κατάρρευση δεν θα είναι αβάστακτη μονο για τον Ερντογαν.