Τσίπρας - Μητσοτάκης 16-5 - Free Sunday
Τσίπρας - Μητσοτάκης 16-5

Τσίπρας - Μητσοτάκης 16-5

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο κ.Μητσοτακης δεν κρύφτηκε ούτε στο θέμα των Σκοπίων, ούτε στο θέμα του κεφαλαιοποιητικης ασφάλισης, ούτε στον νόμο περί συνδικαλισμού. Είπε τι σκοπεύει να κάνει. Θα κριθεί όταν  το κάνει.

 
Όμως υπάρχουν δυο ακόμη στοιχεία με ενδιαφέρον.
 
Ο κ.Μητσοτακης δεν εμφανίστηκε να καθορίζει τον λόγο του από την δημοσκόπηση που είχε σημειωθεί double score τόσο στη σχεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην προσωπική του σχέση με τον κ.Τσιπρα. 
 
Πριν από δύο χρόνια τέτοιες ημέρες, ενώ ο κ. Τσίπρας έμπαινε στον τελευταίο χρόνο της θητείας του ως πρωθυπουργός και κυνηγούσε τον Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις, είχε αναφερθεί 16 φορές προσωπικά στον αντίπαλο σε μια συνέντευξη, όπως η χθεσινή, ανέφερε το όνομα του κ.Τσιπρα μόλις 5 από τις οποίες, οι τέσσερις σε μια ερωτηση που αφορούσε τον χαρακτηρισμό "πολιτικός απατεώνας". 
 
Τον κ.Τσιπρα δεν τον ωφέλησε η προσωπική επίθεση στον αντίπαλο του, ούτε τότε που ήταν στη εξουσία, ούτε τώρα που είναι στη αντιπολίτευση.
Ο κ.Τσιπρας ακολουθεί πεισματικά την ίδια τακτική, την οποία τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν....Αλλά επιμένει να εφαρμοζει μια τακτική που όχι μόνο  δεν αποδίδει, αλλά, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις δηλητηριάζει διαρκώς λιγότερους.
Την ίδια ώρα που στην πρώτη του δηλωση, ως γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την κυβέρνηση να ...συνελθει