Η γελοιότητα της δωρεάν μάσκας - Free Sunday
Η γελοιότητα της δωρεάν μάσκας

Η γελοιότητα της δωρεάν μάσκας

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη, το κόστος της μάσκας στα σχολεία είναι συνολικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς 6.2 εκ. ευρώ. Με δεδομένο ότι στα ελληνικά σχολεία φοιτούν και εργάζονται λίγο περισσότεροι από 1.5 εκ. άνθρωποι, αντιστοιχεί σε περίπου 3.6 ευρώ ανά ωφελούμενο.

Το κόστος των μολυβιών και των τετραδίων ανά μαθητή είναι πάνω από 50 ευρώ.

Η απόφαση να δοθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι μία ακατανόητη απόφαση.

Όχι, δεν ελάφρυνε το κόστος ανά οικογένεια. Πόσες οικογένειες δηλαδή δεν είχαν μάσκες γιατη δική τους χρήση τους τελευταίους μήνες; Ποιός εκπαιδευτικός δεν είχε μάσκα για να πηγαίνει στο super market; Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιήσει τις μάσκες και ως διαφημιστικό υλικό ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας η χρήση ήταν υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους.

Ακόμη και οι μάσκες μίας χρήσεως έχουν φτάσει να κοστίζουν 10 ευρώ οι πενήντα. Δηλαδη, αν οι μαθητές χρησιμοποιούσαν μάσκες μιας χρήσεως, που θα άλλαζαν κάθε μέρα, θα τους κόστιζε για όλη την χρονιά, περίπου 30 ευρώ. Αν χρησιμοποιούσαν υφασμάτινες του εμπορίου, δεν θα ξεπερνούσαν τα τρία ευρώ τον χρόνο για 2-3 μάσκες.

Όποιος είχε την ιδέα να παράσχει το κράτος δωρεάν μάσκες, πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και συγχρόνως απλώς υποτάχτηκε στην ανούσια ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε ένα φαύλο κύκλο άνευ λόγου και αιτίας.

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πακέτο 6,8 δισ., οι υπουργοί του εξηγούν γιατί δεν πήγε καλά, η παροχή τριών ευρώ ανα οικογένεια.

Και όλα αυτά την ώρα που οι προβλέψεις διάφορων ψεκασμένων και οι μύχιοι πόθοι του ΣΥΡΙΖΑ για αναστάτωση στα σχολεία, διαψεύστηκαν παταγωδώς...