Οι fast track προμήθειες εκατομμυρίων απαιτούν διακομματικές συναινέσεις - Free Sunday
Οι fast track προμήθειες εκατομμυρίων απαιτούν διακομματικές συναινέσεις

Οι fast track προμήθειες εκατομμυρίων απαιτούν διακομματικές συναινέσεις

Το χθεσινό διάγγελμα Μητσοτάκη ήταν ένα “λογικό διάγγελμα”.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε το οποίο να μην ξέραμε και κυρίως ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται από μόνα τους. Εφαρμόζονται από αυτούς που αφορούν.

Το ερώτημα αν η κοινωνία εφαρμόζει τα μέτρα είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό τα εφαρμόζει, ξέρουμε όμως ότι τα εφαρμόζει πολυ περισσότερο από όσο πριν λίγο καιρό.

Όμως η κοινωνία βλέπει μία εικόνα και δυσανασχετεί επειδή διαπιστώνει ότι πολλά πράγματα δεν έγιναν.

Όπως η προμήθεια με fast track διαδικασίες πολλών νέων λεωφορείων. Στο δικαιϊκό μας σύστημα οι fast track προμήθειες είναι δύσκολες προμήθειες διότι είναι στα όρια της νομιμότητας. Για αυτό τον λόγο απαιτούν μία ευρεία διακομματική συναίνεση. Θα μπορούσαν να γίνουν αν όλα τα κόμματα συμφωνούσαν στη διαδικασία και στον τρόπο που θα γίνουν. Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ούτε να έχει γίνει, ούτε να μπορεί να γίνει.

Το να απαιτεί κάποιος άμεσες προμήθειες αλλά να μην αναλαμβάνει το κόστος που του αντιστοιχεί από μία τέτοια απόφαση, είναι απλώς ...εξυπνάδα. Κανείς δεν έχει διάθεση να καταγγέλλεται ως ενδεχόμενος απατεώνας. Κανονικός, όχι πολιτικός.

Διότι και τον “σκύλο χορτάτο”, -δηλαδή απόδοση της προμήθειας fast track στην πίεση της αντιπολίτευσης- και την πίτα ολόκληρη, δηλαδή με υπογραφές και κινδύνους των κυβέρνησης δεν γίνεται...