Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κανένα όπλο δεν περισσεύει... - Free Sunday
Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κανένα όπλο δεν περισσεύει...

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κανένα όπλο δεν περισσεύει...

Ορισμένες αποφάσεις είναι δυσάρεστες και γιαυτό τον λόγο κανείς δεν θέλει να τις πάρει. Σε αυτές συγκαταλέγονται και οι απαγορεύσεις για δημόσιες συγκεντρώσεις, κλπ. Όλοι ξέρουν ότι πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κανείς δεν θέλει να έχει την τελική υπογραφή.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται.

Είναι θετικό το γεγονός ότι χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τη δημοτική αστυνομία, για προτροπές διάλυσης στις μεταμεσονύκτες συγκεντρώσεις. Όχι γιατί είναι αρκετές αυτές οι προτροπές, αλλά γιατί είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να στείλει το μήνυμα.

Το οποίο δεν εστάλη σε πρόσφατη εκδήλωση οπαδών του ΠΑΟΚ που εκτιμάται ότι συνέφερε σημαντικά στην αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη

Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο πρύτανης του ΑΠΘ με την υπηρεσία φύλαξης του πανεπιστημίου. Όχι γιατί η υπηρεσία φύλαξης μπορεί να αποτρέψει ή να διαλύσει τα πάρτι στους εξωτερικούς χώρους, αλλά γιατί μπορεί να καταθέτει την υπόμνηση της ακόμη και αν δεν έχει προσδοκίες μεγάλης αποδοχής.

Κανείς δεν αποκλείει να έχουν κάποια επιτυχία τέτοιες παρεμβάσεις.

Αν χρειάζεται η αστυνομία να παρεμβαίνει σε 100 πλατείες, ας παρέμβει σε 98. Οικονομία δυνάμεων θα είναι...

Αλλά το ενδεχόμενο να μην παρεμβαίνει η αστυνομία, όπως συμβαίνει τώρα, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο καθείς με τα όπλα του...