Μια κασέτα για τον "σαν τον κλέφτη" Μητσοτάκη - Free Sunday
Μια κασέτα για τον "σαν τον κλέφτη" Μητσοτάκη

Μια κασέτα για τον "σαν τον κλέφτη" Μητσοτάκη

Ανακεφαλαιωνοντας την κριτική που δέχτηκε ο κ.Μητσοτακης για την επίσκεψη χθες στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός "ήλθε σαν κλέφτης".

Οι κλέφτες όμως φροντίζουν να μην κάνουν θόρυβο, αλλά στην ιδια ανακοίνωση κατηγορείται ότι ήλθε σαν κλέφτης για να κάνει επικοινωνιακό σόου.

Θορυβώδης κλέφτης δηλαδή, ο οποίος ομως κατηγορείται παράλληλα ότι επί των ημερών του καταρρέει το ΕΣΥ

Το οποιο όμως χθες μετά από πολλές ημέρες είχε θετικό ισοζύγιο, δηλαδή λιγότερες εισαγωγές απ' ότι εξητήρια.

Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορείται η κυβέρνηση ότι δεν επέτρεψε στους αντιφρονούντες γιατρούς, να κάνουν αυτό το οποίο καταγγείλαν τον πρωθυπουργό ότι έκανε, επικοινωνιακό σόου.

Δηλαδή να τν υποδεχτούν στα νοσοκομεία με πανό

Ολα αυτά ήταν πασπαλισμενα με τις συνήθεις κατηγορίες, ότι η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις και δεν κάνει επιταξεις επειδή,όπως γνωρίζουμε από άλλες ανακοινώσεις, έχει ιδεολογικές διαφωνίες με το ΕΣΥ, στο οποίο, στο μεταξύ επί των ημερλων Μητσοτάκη υπηρετούν περίπου οκτώ χιλιάδες άνθρωποι επιπλέον.


Κι όλα αυτά ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέφταν βροχή τα ειρωνικά σχόλια επειδη ο κ.Μητσοτακης σταμάτησε σε ένα ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης..

Προφανώς ο κ.Μητσοτακης κι η κυβέρνηση του δεν τα εκαναν ολα καλα στη Θεσσαλονίκη. Όμως διαβάζοντας την παρακατω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κάποιος να καταλάβει τι έκαναν λαθος;

Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στη Θεσσαλονίκη για να κάνει επικοινωνιακό σόου.

Αφού απέκλεισαν όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου και του Παπαγεωργίου υπό το φόβο διαμαρτυριών, επέτρεψαν μόνο σε μέλη της ΔΑΚΕ να τον «υποδεχθούν».

Πριν ασχοληθεί με τις ψεύτικες υποσχέσεις για το νέο ΕΣΥ, ας κοιτάξει ο κ. Μητοστάκης το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει από την αδράνεια της κυβέρνησης. Από το γεγονός ότι 9 μήνες δεν έχει κάνει μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού, δεν έχει επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, δεν έχει συνταγογραφήσει τα τεστ και έχει μετατρέψει τη διάγνωση της νόσου σε προϊόν πολυτελείας προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων. Και κυρίως από το γεγονός ότι την ώρα που μιλά για «νέο ΕΣΥ», δρομολογεί περικοπές 600 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Υγείας για το 2021.

Και για όσους δεν βρήκαν τι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε λάθος η κυβέρνηση,  παραθέτουμε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο μηνες, στις πλημμύρες της Καρδίτσας:

«Οπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο. Δεν επέτρεψε σε ΜΜΕ να καλύψουν την επίσκεψη, δίνοντας μόνο στημένα πλάνα να τον αποθεώνουν κατά μόνας, περικυκλωμένο από αστυνομικούς. Δεν τόλμησε να περπατήσει στους δρόμους της Καρδίτσας, να μιλήσει με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες και να ακούσει την απόγνωσή τους για την ολική καταστροφή και την πλήρη εγκατάλειψη ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τέσσερις μέρες. Για αυτούς αρκέστηκε να βάλει δυνάμεις των ΟΠΚΕ να τους σπρώχνουν, μην τυχόν και ακουστεί στα πλάνα μία φωνή διαμαρτυρίας. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα βίντεο κυκλοφόρησαν ήδη. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ βουλιάζει κάθε μέρα. Τα επικοινωνιακά σόου που στήνει με αστυνομική συνδρομή δεν θα τον σώσουν».

Πόση διαφορά θα είχε αν τα ονόματα των πολεων εμπαιναν ανάποδα.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Γεννηματά διαπίστωσε ότι ο κ.Μητσοτακης ανακαλύπτει το ΕΣΥ κάθε φορά που έχει κύμα πανδημιας:

«Κάθε φορά που έχουμε νέο κύμα πανδημίας ο κ Μητσοτάκης ανακαλύπτει την αξία του ΕΣΥ. Και στην πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε καν για να το ενισχύσει. Γιατί δεν το πιστεύει, δεν μπορεί και δεν θέλει.Τουλάχιστον ας φροντίσει για τα στοιχειώδη. Την άμεση στελέχωση του και την έμπρακτη αναγνώριση του αγώνα των υγειονομικών, με την ένταξη τους στα βαρέα ανθυγιεινά και την χορήγηση δώρου Χριστουγέννων.»

Το τι έκανε λάθος ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, δεν πειράζει να το μάθουμε μια αλλη φορα.

Ομως η αντιπολίτευση δεν είναι για να γράφει εκθέσεις ιδεών.