Ο προϋπολογισμός της αβεβαιότητας απαιτεί σταθερό τιμόνι και ασφαλή βήματα - Free Sunday
Ο προϋπολογισμός της αβεβαιότητας απαιτεί σταθερό τιμόνι και ασφαλή βήματα

Ο προϋπολογισμός της αβεβαιότητας απαιτεί σταθερό τιμόνι και ασφαλή βήματα

Ο προϋπολογισμός, η συζήτηση επί του οποίου ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή, ήταν ο πιο εύκολος προϋπολογισμός των τελευταίων χρόνων.
Όχι γιατί ήταν εύκολη η σύνταξη του κι όλα τα στοιχεία που έπρεπε να πάρει υπόψη της. Αλλα γιατί η εκτέλεση του δεν εξαρτάται από την προσήλωση στην εφαρμογή του, την οποία έχει επιδείξει επανειλημμένα ο Σταϊκούρας, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες. Με πρώτο και κύριο την πανδημία, το τέλος της οποίας εξακολουθεί να είναι ασαφές.

Ακριβώς επειδή υπήρχε  αυτή η αβεβαιότητα ο προϋπολογισμός έδινε την ευκαιρια σε όσους ομιλούν για τα οικονομικά του 2021 να καταθέσουν την φιλοσοφία τους για την διαχείριση της οικονομίας.

Ότι κι αν γίνει το 2021, η  φιλοσοφία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση έχει επιβραβευθεί και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς οικονομικής Κοινότητας.

Διότι έχει μια συνολική οπτική η οποία απέχει παρασάγγας από αφελείς προτάσεις για 35ωρο και 4ημερη εργασία, πάνω στις οποίες στηρίζονται τα πιο πρόσφατα πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αβεβαιότητα καθιστά αμφίβολη την εκτέλεση του συγκεκριμένου προϋπολογισμού αλλά επιβάλλει το τιμόνι της χώρας να είναι σε ασφαλή χέρια και η πορεία να γίνεται με σίγουρα βήματα.

Ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι αβέβαιη.