Και με το εμβόλιο και με τους αρνητές του - Free Sunday
Και με το εμβόλιο και με τους αρνητές του

Και με το εμβόλιο και με τους αρνητές του

Την ημέρα του εμβολιασμού του, ο κ.Τσιπρας ξεδίπλωσε μια άλλη ατζέντα, σύμφωνα με την οποία, καλό το εμβόλιο αλλά η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε προσλήψεις και να δώσει κίνητρα στους γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Βεβαίως η ατζέντα αυτή δεν έχει κάτι καινούργιο. Ίσως το μόνο καινούργιο είναι ότι δεν έχει την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Η δήλωση του κ.Τσιπρα όμως είναι η διαπίστωση της αποτυχίας του κεντρικού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ήταν απλό.

Περίμενε ότι η κυβέρνηση θα αποτύχει στην διαχείριση της πανδημιας αλλά δυστυχώς για αυτόν η κυβέρνηση δεν απέτυχε.

Όλα τα άλλα θα μπορουσαν να είναι  λεπτομέρειες αν ο κ.Τσιπρας προέτρεπε τους Έλληνες να κάνουν το εμβόλιο.

Διοτι όταν λέει ότι το εμβόλιο είναι το πιο σημαντικό όπλο αλλά δεν ικανο να μας προστατεύσει από μόνο του,  κάποιοι μπορει να καταλάβουν ότι και να κάνουν το εμβόλιο δεν φτάνει.

Ας απαντήσει λοιπόν με σαφήνεια: να κάνουμε το εμβόλιο ή και να το κάνουμε κινδυνεύουμε γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις στο σύστημα υγείας;

Διότι όταν λέει ότι οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από την κυβέρνηση, δεν έχουν όμως κανένα λόγο να αισθανονται ανασφαλείς από το εμβόλιο, δεν απαντά στο ερωτηματημα "να το κάνουμε το εμβόλιο ή και να το κάνουμε πάλι ανασφάλεια θα είμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν ενισχύει το ΕΣΥ;

Δεν μπορεί να είναι με το εμβόλιο αλλά όλη η δήλωση του να προσφέρει επιχειρηματα στους αρνητές του. Ίσως όχι στους φανατικούς, που αναζητούν το τσιπακι του ελέγχου του μυαλού μας αλλά τουλαχιστον στους ηπιότερους που αναζητούν προφάσεις.