Ο Τσίπρας χορεύει στον ρυθμό των στρατηγών του βαθέος χάσματος με ΝΔ - Free Sunday
Ο Τσίπρας χορεύει στον ρυθμό των στρατηγών του βαθέος χάσματος με ΝΔ

Ο Τσίπρας χορεύει στον ρυθμό των στρατηγών του βαθέος χάσματος με ΝΔ

Τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο προφανές ότι ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι όμηρος των υποστηρικτων του βαθέος χάσματος με τη ΝΔ.
Βαθύ χάσμα δεν σημαίνει σκληρή κριτική αλλά έλλειψη κάθε είδους επικοινωνίας. Σημαίνει άσπρο ή μαύρο χωρίς ενδιάμεσες αποχρώσεις. Και για αυτό επιλέγουν να δημιουργούν ρήγματα που να καθιστούν αδύνατη την δημιουργία μιας γκριζας ζώνης..

Ο κ Τσίπρας ο οποίος αναδεικνύει τις ευθύνες του κ.Μητσοτακη στη συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγναδη, θα είχε δυσκολιες να αποδοκιμάσει κάποιους συμμάχους του σε αυτήν την προσπάθεια.
Αυτοί οι σύμμαχοι για να το διασφαλίσουν ακόμη περισσότερο,  εκχυδαϊζουν τη συζήτηση. 

Ενδεχόμενο να αποδοκιμάσει τον εκχυδαϊσμο, θα σημάνει ότι προτιμά τον Μητσοτάκη από τους συμμάχους τους. Όσο δεν το κάνει όμως ταυτίζεται και με την χυδαιότητα των συμμάχων του. Κι έτσι μπαίνουν και ηθικά εμπόδια στην επικοινωνία με τον Μητσοτάκη.

Δεν είναι και πολύ πολιτικό να μιλάς με κάποιον που δεν παίρνει αποστάσεις από αυτούς που σε λεν παιδεραστή.

Αλλά έτσι επιβεβαιώνεται το χάσμα το οποίο όμως είναι απαραίτητο γιατί εξασφαλίζει την πολιτική κάλυψη που είναι αναγκαια σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Ειναι η ιδανική στρατηγική για να έχεις συμμάχους όταν δικάζεται, αλλά δεν είναι και ο κατάλληλος τρόπος να διεμβολισεις τον μεσαιο χώρο, όπου κυριαρχεί συντριπτικα ο αντίπαλος. Το περιέγραψε και ο Λούλης στη χθεσινή του συνέντευξη.

Εκτός αν αυτό που διαπραγματεύονται με τον Τσίπρα είναι πιο σημαντικό από την επανακαμψη στην πρωθυπουργία.
Ο .κ.Τσιπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει μαζί τους. Και για το καλό της Δημοκρατίας αλλά και για το δικό του.