Ο μυστικός δείπνος του Αλέξη Τσίπρα - Free Sunday
Ο μυστικός δείπνος του Αλέξη Τσίπρα

Ο μυστικός δείπνος του Αλέξη Τσίπρα

Πάει ένας μήνας τώρα που η χώρα βρίσκεται σε διαρκές κόκκινο. Από τότε που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι παίρνει το ρίσκο να κολλήσουν covid αυτοί που συμμετέχουν σε πορείες.
Ήταν στις 9 Φεβρουαρίου, στη συνέντευξη στον ALPHA στην οποία είχε ζητήσει πλήρη αναστολή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για όλα τα θέματα πλην πανδημίας.
Λιγο αργοτερα για το νόμο για την παιδεία είχε προτείνει να μην συζητηθεί μέχρι να τελειώσει η πανδημια, δηλαδή για 4-5 μήνες.
Ο κ.Τσίπρας δεν πρότεινε, επεδίωκε την αναστολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας αλλά δεν ήταν ο νόμος Κεραμεως που δημιουργούσε το άγχος.
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, η δικογραφία για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η οποία είχε κι έχει ορίζοντα παραγραφής τον Σεπτέμβριο.
Μια αναστολή κάθε κοινοβουλευτικής δραστηριότητας θα την οδηγούσε στα αζητητα.

Έκτοτε η χώρα ζει στο κόκκινο για διαφορες υποθέσεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, (ο νόμος Κεραμεως, η παραίτηση Μενδωνη, η απεργια Κουφοντινα, η αστυνομική καταστολή) η προώθηση των οποίων ομως στηρίχτηκε  στο ίδιο κρίσιμο πληθος διαφόρων αλληλοϋποστηριζομενων ομάδων, το σύνολο των δραστηριοτήτων των οποίων είχε πολιτική κάλυψη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος ήταν να μην πάρει ανάσα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την δικογραφία. Κι όταν σήμερα έγινε γνωστό ότι προτείνεται η σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής,  ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργητικά στην προώθηση της συγκέντρωσης της Νέας Σμυρνης, μισή ώρα πριν αρχίσει η οποία, κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη ως μόνο υποκινητή της οργής των πολιτών.
Σαν να ήξερε...


Εδώ κι ένα μηνα, ο κ.Τσιπρας βρίσκεται στον μυστικό δείπνο της Μεγάλης Τετάρτης. Και είναι βέβαιος ότι κάποιος από τους συνδαιτημόνες θα τον προδώσει. Μπορεί και όχι ένας μόνο. Είναι βέβαιο ότι πατέρας να φροντίσει να απελθει απ' αυτόν "το ποτήριον τούτο" δεν υπάρχει ενώ η προσδοκία της ανάστασης των νεκρών θέλει πιστούς και μη έρευνα.

Δύο είδη σε ανεπάρκεια γύρω του ..