Από την ανάδοχη του "ρίσκου" στην αποδοχή της ήττας - Free Sunday
Από την ανάδοχη του "ρίσκου" στην αποδοχή της ήττας

Από την ανάδοχη του "ρίσκου" στην αποδοχή της ήττας

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ατζέντα. Ο πρόεδρος του έκανε δήλωση για τους φοβους που δημιουργεί η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα φιλικά στο κόμμα μέσα ενημερωσης εξαφάνισαν τις διαδηλώσεις από τη θεματολογία τους. Κράτησαν τις οιμωγες των βασανιζομενων στην ΓΑΔΑ, περίπου χωρίς καν να αναφέρουν γιατί είχαν συλληφθεί.

Είναι δικαίωμα του και δικαίωμα τους  να το κανουν. Αν νομίζουν ότι το ακροατήριο που επικρότησε στην ακρότητα των πορειών στις πλατείες είναι εξ ίσου πρόθυμο να τους ακολουθήσει στη "σοβαρότητα" των ανησυχιών για τις ΜΕΘ. Αλλά πρόκειται για δύο διαφορετικά, συγκρουόμενα ακροατήρια ενώ
παράλληλα είναι αμφίβολο πόσο θα κρατήσουν τα αφηγήματα για τη σύμπτωση αναρχικών και χουλιγκανων στη Νέα Σμύρνη. Σε πρώτη ανάγνωση είναι εξαιρετικά ρηχά.

Το συμπέρασμα από την χθεσινή εξέλιξη είναι η ήττα της στρατηγικής "δέχομαι το ρίσκο". Αλλά αυτή ήταν στρατηγική Τσίπρα που είχε την εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης δεν θα αντέξει την επίθεση στο πεζοδρόμιο κι έρχεται η ώρα της επιστροφής του.

Δικαίωμα του να παίξει. Αλλά αν νομίζει ότι γεύθηκε μόνος του την ήττα, κάνει λάθος. Την κατάλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ελληνική κοινωνία.
Η σοβαρότητα δεν κερδίζεται με δηλώσεις...