Η ταλαιπωρία του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Η ταλαιπωρία του ΣΥΡΙΖΑ

Η ταλαιπωρία του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης οτι τα μελη του θα τηρήσουν την απόφαση να μην ανοίξει η αγορά της πόλης έληξε και τις τελευταίες πιθανές ενστάσεις για τα αποτελέσματα της σχετικής κυβερνητικής απόφασης της Παρασκευής να εξαιρεθουν τρεις πόλεις από το άνοιγμα της αγοράς.

Αλλά μέχρι εκείνη την ώρα μονο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε διαφορετική γνώμη και είχε ζητήσει να ανοίξει η αγορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε απλώς ενισχύσεις κι είχε αποφύγει να θέσει κάν το ερώτημα τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή ενώ την Κυριακή σε χρόνο ρεκόρ είχε "μαζεψει" τα διαδικτυακά τρολ που πανηγύριζαν για το πάρτι των χιλίων ατόμων στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

Ολα αυτά δείχνουν ότι υπηρξε πρόβλημα το οποίο προσπάθησε να διαχειριστεί η κυβέρνηση αλλά δεν μπόρεσε η αντιπολίτευση.

 

Προφανώς δεν χάλασε ο κόσμος αν τα μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη, την Πατρα και την Κοζάνη ανοίξουν μια βδομάδα αργότερα. 

Προφανώς το θέμα διευκολύνεται με κάποιες επιπλέον ενισχύσεις για τα μαγαζιά που μένουν κλειστά με κρατικη εντολή.

 

Όμως το πολιτικό διακυβευμα που αναδεικνύεται από την αφρονα στάση της αντιπολίτευσης να μην μπορεί να έχει πρόταση όταν το "όχι σε ότι πει η κυβέρνηση" δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα.

 

Αναδείχτηκε όταν ο κ.Τσιπρας δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού στη βουλή κι επιβεβαιώθηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να έχει θέση στην εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα της αγοράς.

 

Κι έτσι θα πάει. Η κυβέρνηση θα αποφασίζει και η αντιπολίτευση περί άλλων θα τυρβαζει.

Διότι το βασικό θέμα μετά την απόφαση της Παρασκευής δεν ήταν οι κυβερνητικες παλινωδίες. Ήταν αν ήταν λάθος η απόφαση να μην ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης.

Αυτό δεν το είπε κανένας!