O Τσακαλώτος φορολογούσε τη μεσαία τάξη κι ο Τσίπρας απλώς προέδρευε... - Free Sunday
O Τσακαλώτος φορολογούσε τη μεσαία τάξη κι ο Τσίπρας απλώς προέδρευε...

O Τσακαλώτος φορολογούσε τη μεσαία τάξη κι ο Τσίπρας απλώς προέδρευε...

Πολλές ερμηνείες είχαν δοθεί τον τελευταίο καιρό για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την απομάκρυνση του κ.Ευκλείδη Τσακαλώτου από το κάδρο του κόμματος.

Για την ακρίβεια, έχασε το άτυπο χαρτοφυλάκιο του τομεάρχη οικονομικών και δεν ήταν στην παρουσίαση του οικονομικής πρότασης του κόμματος για μετά την κρίση.

Χθες η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην αναφορά του πρωθυπουργού στην επιστροφή στην μεσαία τάξη, όσων της είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της εξαφάνισης Τσακαλώτου,

Ο κ.Τσίπρας θέλει να φορτώσει στον πρώην υπουργό του, την πολιτική της περιόδου 2015-2019.

Πρέπει βέβαια να πείσει ότι είναι αθώος του αίματος. Ότι δηλαδή όταν ο κ.Τσακαλώτος ως υπουργός του έλεγε ότι η πολιτική του έχει “ταξική μεροληψία”, εξέφραζε τον ευατό του και όχι την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αλλά επειδή κανείς δεν το πιστεύει αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αξιοπιστίας, το οποίο αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Το ότι το πρόβλημα αυτό το χρεώνεται ο κ.Τσιπρας, προκύπτει από τις ίδιες δημοσκοπήσεις, στις οποίες ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τον ίδιο τον πρόεδρο προσωπικά.

Ο κ.Τσίπρας έχει κουράσει και ουδείς φαίνεται να ανησυχεί για την προσωπική του αγωνία, για την προδιάθεση των κυρίων Παπαγγελόπουλου και Παππά λίγο πριν τα ειδικά δικαστήρια. Ο κ.Τσακαλώτος πάντως χρειάστηκε να διαψεύσει προσωπικά το ότι δεν ηταν στην ψηφοφορία για την παραπονπή του δεύτερου σε προακαραρκτική επιτροπή.