Μίκης ala carte για τον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Μίκης ala carte για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μίκης ala carte για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για τον Μίκη δεν θα πω κουβέντα......ο καθένας είναι οι πράξεις του σε ΚΑΘΕ περίοδο της ζωής του...», είχε γράψει ο Παύλος Πολάκης αμέσως μετά το συλλαλητήριο για τη συμφωνία των Πρεσπών στις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Και τήρησε τη δέσμευση του μέχρι και τον θάνατο του συνθέτη, 3,5 χρόνια αργοτερα. Δεν έκανε καμία δήλωση.

Δεν σχολίασε καν το γεγονός οτι ένα μεγάλο μέρος του καυγά αφορούσε τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα χωριό της εκλογικής του περιφέρειας.

Τον Γαλατά πρωτεύουσα της δημοτικής κοινότητας της Νέας Κυδωνίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τη ΝΔ με 5,3 μονάδες διαφορά στις εκλογές του 2019.

Μπορεί ο κ.Πολάκης να σιώπησε τελείως, όμως μια σειρά άλλων στελεχών του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα συμπεριλαβανομένου, αποσιώπησαν κάθε άλλη περίοδο της ζωής του Μίκη, πλην της ηρωικής αριστερής αντιστασιακής φάσης του.

Σε αυτήν εστίασε ο Τσίπρας αλλά και το Γραφείο Τύπου του κόμματος, το οποίο σταμάτησε την ανασκόπηση της ζωής του Μίκη στη μεταπολίτευση. Και μετά σιωπή.

Δεν υπήρξε ο Μίκης βουλευτής του ΚΚΕ, δεν υπήρξε ο Μίκης υπουργός του Μητσοτακη, δεν υπήρξε ο Μίκης που αντιτάχθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Προφανώς, σε αντίθεση με τον Μίκη της ηρωικής περιόδου, αυτός ο Μίκης δεν ανήκει στην παράταξη του Κολοκοτρώνη που συνεχίζει στις μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον Πολακη.

Αλλωστε και το αφιέρωμα της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ήταν στον Μίκη της αριστεράς και των αγώνων.

'Ομως δεν ήταν μονο αυτό.

Ο άλλος Μίκης, ο οποίος έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, με την εναντίωση στη συμφωνία των Πρεσπών. δεν προέβλεψε κανένα ρόλο μετα τον θάνατο του στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι όπως λέει ο Βουτσης, ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μετά από αίτημα του Μίκη, νομοθέτησε τη δυνατότητα του ατόμου να επιλέγει εν ζωή τον τόπο ταφής του. Το ΚΚΕ όρισε θεματοφύλακα της εκτέλεσης της τελευταίας επιθυμίας του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η παράταξη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, επικεφαλής της οποίας είναι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκρινε ότι για διαδικαστικούς λόγους δεν έπρεπε να συμμετέχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων για την απόδοση τιμής στον Μίκη.

Διότι υπάρχει ένα μέρος της μνήμης του, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να τιμήσει, οπότε προτιμά την καμία τιμή"a