Η μάταιη κολακεία ενός ρηχού και υποκριτικού αντικληρικαλισμού - Free Sunday
Η μάταιη κολακεία ενός ρηχού και υποκριτικού αντικληρικαλισμού

Η μάταιη κολακεία ενός ρηχού και υποκριτικού αντικληρικαλισμού

Ειναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε εκ των υστέρων ότι έκανε ένα λάθος. Προσπάθησε να κολακεύσει ένα αντικληρικαλιστικο ρεύμα που έχει ερείσματα στην κοινωνια αναδεικνύοντας πελατειακά κινητρα του Μητσοτάκη ως υπηρέτη της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

Καλή προσπάθεια αλλά το αποτελέσμα ήταν να ψάχνει ο ι ίδιος τον αρχιεπίσκοπο να του εξηγήσει ότι ήθελε απλώς την εφαρμογή αυτών που ζητά η εκκλησία. Δηλαδή είσοδο στους ναούς με test.

Αλλά αν το ζητά η ιεραρχία κι έχει τρόπους να το επιβάλλει, μπορεί και να το κάνει,δεν χρειάζεται ΦΕΚ.

Όπως κι ο ίδιος δεν χρειαζόταν ΦΕΚ όταν ζητούσε τη βοήθεια της εκκλησίας για να μην γίνουν διαδηλώσεις για το θέμα των σχέσεων με την τότε ΠΓΔΜ ενόψει της επικείμενης τότε συμφωνίας των Πρεσπών.

"Παρακαλώ και εύχομαι να συμβάλλετε, στο μέτρο των δυνάμεών σας, ώστε η Ελλάδα, με πνεύμα ενότητας και ορθού λόγου, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, να αντιμετωπίσει με επιτυχία το θέμα" εγραφε στις 18 Ιανουαρίου 2022, ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον τότε αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος εξακολουθεί να προΐσταται της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Κάποιος πρέπει επιτέλους να πει στον κ Τσίπρα ότι μονόμπαντες μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Όποιος τις αναζητεί διαπιστώνει απλώς ότι η βάρκα μπάζει νερά από την άλλη πλευρά.

Όσο περίεργο κι αν του φαίνεται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ισοπεδωθεί κάποιος και να υποχρεωθεί να εφαρμόσει κάτι που προτίθεται να εφαρμόσει μόνος.

Και κυρίως ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, η πολιτική εξουσία, οποία κι αν είναι έχει δυνατότητες να πείθει τους συνομιλητές της.

Αυτός το είχε αναγάγει σε δόγμα.