Οι απροσδόκητα χαμένοι μιας αναμενόμενης εκλογής - Free Sunday
Οι απροσδόκητα χαμένοι μιας αναμενόμενης εκλογής

Οι απροσδόκητα χαμένοι μιας αναμενόμενης εκλογής

Μπορει ο Γιώργος Παπανδρέου να πήρε χθες λιγότερες ψήφους από όσες ειχε πάρει στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ αλλά ως εκ θαύματος δεν είναι ο μόνος χαμένος της ανόητης στρατηγικής που ταύτισε τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη …δεξια.

Ο μεγάλος χαμένος αυτής της διαδικασιας, βρέθηκε από το πουθενά να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο η νίκη Ανδρουλάκη προκαλεσε μια ανεξήγητη δυσανεξία.

 

Κι είχε φροντίσει εκ των προτερων να  πάρει θέση: "Η πυξίδα ενός «περήφανου σοσιαλδημοκράτη» που δείχνει και... δεξιά", έγραφε χθες το πρωί την ώρα που ξεκινούσε η διαδικαδια η ΑΥΓΗ.

 

Κι αργά χθες το βράδυ, η Κουμουνδούρου διέρρεε ότι πριν από την εκκίνηση της πολιτικής δράσης του κ. Ανδρουλάκη ως Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και σε μια κίνηση ευγένειας και πολιτικού πολιτισμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τηλεφωνήσει στον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σήμερα το πρωί, προκειμένου να τον συγχαρεί.



Προφανως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οριοθετήσει τον χώρο του μπροστά σε μια επέλαση του κ.Ανδρουλακη. Και το κάνει με τον γνωστό ακομψο τρόπο που ξέρει να το κάνει.

 

Αλλά συγχρόνως ανοίγει και ένα μεγάλο βιβλίο με ερωτήματα.

Ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου ο υποψήφιος που θα επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλογεθ στο ΚΙΝΑΛ;

Δεν είναι αυτή η προτίμηση, επέμβαση  στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ;

Σχετίζεται η προτίμηση ΣΥΡΙΖΑ στον Παπανδρέου με την επιλογή του πρώην πρωθυπουργου να κάνει το 2015 ένα κόμμα που προσπάθησε να αφήσει το ΠΑΣΟΚ εκτός βουλής και το γεγονός ότι έκτοτε ο κ.Παπανδρεου βρέθηκε εκτός κάθε ΣΥΡΙΖΑϊκης κριτικής για την κυβερνητική του θήτει;