Απομονώνοντας τον αρχηγό σου - Free Sunday
Απομονώνοντας τον αρχηγό σου

Απομονώνοντας τον αρχηγό σου

Ο κ.Παύλος Πολακης έχει επιτύχει κάτι πρωτοφανές.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις, αν όχι η μοναδική που ένας βουλευτής και μάλιστα της αντιπολίτευσης επιβάλλει μια ατζέντα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Όμως το ειδικό πολιτικό βάρος του κ.Πολακη δεν είναι τέτοιο που να επιβάλει μια προσωπική ατζέντα.
Προφανως έχει την ανοχη αν όχι την έγκριση του αρχηγου του. Το ερώτημα είναι τι προσδοκά να κερδίσει ο αρχηγός του από αυτήν την συμπεριφορά.
Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι αυτό που μπορεί να κερδίσει είναι να μην χάσει εκείνο το κομμάτι του εκλογικού σώματος, το οποίο γοητεύεται από αυτές τις απόψεις.
Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί όμως και να μην είναι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο αρχηγός ή έχει δώσει την κατεύθυνση και την εκτελεί ο βουλευτής του, ή αδυνατεί να βάλει τον βουλευτή του στην κομματική γραμμή.
Μακάρι για τον ίδιο, να ισχύει η πρώτη εκδοχή κι ο κ.Τσιπρας να τον χρησιμοποιεί ως ενεργούμενο. Διότι αν ο βουλευτής του έχει προσωπική ατζέντα, και καλεί τους βουλευτές σε διαμαρτυρία σήμερα στη Βουλή, το πρόβλημα δεν είναι του κ.Τσιπρα. Είναι του ΣΥΡΙΖΑ και της επιδίωξης του να κυβερνήσει ξανά.
Ποιον εξυπηρετεί ο κ.Πολακης όταν την ώρα που ο αρχηγός του αναδεικνύει το "σκάνδαλο Φουρθιωτη" για να απομονώσει το Μαξίμου, αυτός επαναφέρει τη συζήτηση στη Novartis, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κανέναν σύμμαχο;
Και τι λόγο έχει ο κ Τσίπρας να δέχεται να απομονώνεται την ώρα που ετοιμάζεται να καταθέσει, ο κ.Παππας για τις τηλεοπτικές άδειες;