Δύο χρόνια πισω, δύο χρόνια μπρος...από τώρα - Free Sunday
Δύο χρόνια πισω, δύο χρόνια μπρος...από τώρα

Δύο χρόνια πισω, δύο χρόνια μπρος...από τώρα

Έξαλλη είναι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα με την δολοφονία του 19χρονου στου Χαριλάου.

Η οργή “ξεχειλίζει”, όπως λέει το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ, ενώ η εμπλοκή του πρωθυπουργού και οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι αυτή η φορά, μπορεί και να 'ναι η τελευταία, όπως είπαν και οι γονείς το άτυχου νεαρού.

Όμως την ίδια ώρα που γίνεται αυτή η μεγάλη και οργισμένη συζήτηση, πολλοί θυμούνται ότι μια παρόμοια συζήτηση είχε γίνει και πριν από δυο ακριβώς χρόνια, τον Ιανουάριο του 2020, λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας.

Τότε είχε δολοφονηθεί ένας Βούλγαρος οπαδός του Άρη μετά από ένα επεισόδιο αθλητικής βίας κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε, διαπίστωσε δόλο, συνέλαβε οκτώ οπαδούς του ΠΑΟΚ, και τους έστειλε στα δικαστήρια, όπου καταδικάστηκαν, τον Δεκέμβριο του 2020.

Όλοι υπέβαλαν έφεση και ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης ποινής και το αίτημα τους έγινε δεκτό πλην ενός, το αίτημα του οποίου δεν έγινε δεκτό τότε, αλλά έγινε δεκτό χθες, διότι δεν μπορούσε να φροντίσει οικονομικά την οικογένεια του από τη φυλακή.

Άλλωστε, όπως διαρρέεται, τον Ιουνιο, θα αποφυλακιζόταν διότι θα είχε εκτίσει τα 2/5 της ποινής που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, δηλαδη 7,5 χρονια.

Άρα 25 μήνες μετά το αποτρόπαιο γεγονός και 14 μετά την καταδίκη, στην φυλακή δεν είναι κανένας, από όσους έχουν καταδικαστεί για τον φόνο.

Πριν από λίγες ημέρες, τον πρώτο συλληφθέντα για την δολοφονία του 19χρονου ανέλαβε δικηγόρος που ήξερε τη μητέρα του δράστη, χθες έγινε γνωστό ότι δεύτερο συλληφθέντα ανέλαβε άλλος δικηγόρος, Αθηναίος μάλιστα, που ανταποκρίθηκε επίσης στην έκκληση της μητέρας του.

Ποιος εγγυάται ότι η τωρινή συζήτηση δεν θα επαναληφθεί με τους ίδιους ακριβώς όρους σε δύο χρόνια;