Ιδρύουν ...ειδική υπηρεσία για το Μενίδι - Free Sunday
Ιδρύουν ...ειδική υπηρεσία για το Μενίδι

Ιδρύουν ...ειδική υπηρεσία για το Μενίδι

Τη συγκρότηση μιας ειδικής υπηρεσίας στα πρότυπα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΤΑΕ), που φτιάχτηκαν για να χτυπηθεί η ιδιόμορφη εγκληματικότητα στο νησί προβλέπουν τα.μέτρα που αποφάσισε η ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Μενίδι.

Η νέα υπηρεσία θα είναι ένα ειδικό Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δυτικής Αττικής, με έδρα τις Αχαρνές και θα είναι μια «οργανωτική δομή σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική», με αποστολή την οργάνωση και υλοποίηση συνεχών και στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε πρώτη φάση στο Μενίδι και στο μέλλον σε όλη την Δυτική Αττική.
Στο Μενίδι οι επιχειρήσεις θα εστιάζονται στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» του δήμου και συγκεκριμένα σε Αγία Σωτήρα, 'Αγιος Δημήτριος, Αυλίζα, Χαραυγή, Στρατόπεδο Καποτά και οδός Κύπρου, περιοχές όπως τις παρουσίασαν στη συνάντηση ο δήμαρχος και οι παράγοντες που τον συνόδευαν. 

Το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ, θα στεγάζεται κατ' αρχήν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και θα απαρτίζεται από περίπου 20 άτομα ανά βάρδια, τα οποία θα κατευθύνουν τις επιχειρήσεις, στις οποίες θα παίρνουν μέρος και οι άλλες ειδικές υπηρεσίες, που θα είναι εγκατεστημένες σε μόνιμη βάση στο Μενίδι.

Στο πλαίσιο της αλλαγής πλεύσης της Αστυνομίας στην περιοχή, εκτός από την ίδρυση του Ειδικού Τμήματος, προβλέπονται:

  • ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,
  • σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αχαρνών,
  • περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση.

Πιο συγκεκριμένα, θα είναι μόνιμα, σε 24ωρη βάση μία μονάδα ΟΠΚΕ και δύο Ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ οι ΟΕΠΤΑ θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις Αχαρνές.

Η ατμόσφαιρα στις χθεσινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν χθες στο κέντρο του Μενιδίου ήταν και πάλι ηλεκτρισμένη και τα μέτρα.

Λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ, οι κάτοικοι  κατάγγειλαν στην αστυνομία συνεχόμενους ήχους από ριπές όπλων καθώς όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε γλέντι αλλά οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ώρα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την «πηγή» ενώ κάποιοι κάτοικοι εξέλαβαν το γεγονός ως επίδειξη δύναμης των Ρομά μετά τις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων και την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, όπου μετά τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα υπάρχει διαρκής ένταση.