Τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια - Free Sunday
Τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια

Τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια

Αν και χθές η ΠΟΕ - ΟΤΑ ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων, και την άμεση έναρξη της αποκομοιδής των σκουπιδιών, οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα χρειαστούν τουλ'αχιστον τέσσερις ημέρες, για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε η κατάσταση να επανέλθει στη κανονικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο με τον καύσωνα οι συνθήκες στις μεγάλες πόλεις θα είναι αποπνικτηκές για τους πολίτες.

Σε «λίγες ημέρες» η κατάσταση θα επανέλθει στα επίπεδα προ των κινητοποιήσεων διαβεβαίωναν τον ΣΚΑΪ οι συνδικαλιστές. Επανέλαβαν πάντως, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «με διαφορετική μορφή». Στο πλαίσιο αυτό έχει συγκληθεί γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ θα ασκηθούν πιέσεις στην ΚΕΔΕ ώστε να κατατεθούν επικαιροποιημένα οργανογράμματα για να γίνουν περισσότερες προσλήψεις από τις 2.600 περίπου που προβλέπονται σήμερα.

Σήμερα Παρασκευή εξάλλου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και εντός της ημέρας θα κληθούν από το υπουργείο Εσωτερικών να υπογράψουν τη νέα σύμβασή τους με διάρκεια μέχρι το Μάρτιο του 2018 οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.