Οδηγίες για να μην καείτε… - Free Sunday
Οδηγίες για να μην καείτε…

Οδηγίες για να μην καείτε…

Με τον καύσωνα και τα βουνά από σκουπίδια να πνίγουν το Λεκανοπέδιο και να δημιουργούν αποπνικτικές συνθήκες στην ατμόσφαιρα, ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών για να μην κινδυνέψει η υγεία σας.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και τα βρέφη και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Όσοι παίρνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονικά (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων), πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για την τροποποίηση της δοσολογίας.

Επίσης συνιστάται: Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη όπου συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

Στη διατροφή αποφεύγουμε το αλκοόλ, προσλαμβάνουμε άφθονο νερό και ακολουθούμε ολιγοθερμιδική δίαιτα, που περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα. Ντύνουμε τα βρέφη και τα παιδιά όσο πιο ελαφριά γίνεται και τα κάνουμε τακτικά ντους.