Ο Μουζάλας εγκαινιάζει τον "ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο" προσφυγικό οικισμό στα Διαβατά - Free Sunday
Ο Μουζάλας εγκαινιάζει τον "ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο" προσφυγικό οικισμό στα Διαβατά

Ο Μουζάλας εγκαινιάζει τον "ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο" προσφυγικό οικισμό στα Διαβατά

Την ανακαινισμένη προσφυγική Δομή στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, η οποία ανακατασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε με την ευθύνη της γερμανικής ΜΚΟ, ASB, εγκαινιάζει σήμερα. ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας , για να δοθεί, όπως αναφέρει η ASB, "ένα καλό παράδειγμα μίας προσφυγικής Δομής, με τις αναβαθμισμένες συνθήκες ζωής των φιλοξενούμενων έως ότου συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους".

Παρόντες στην τελετή θα είναι ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και ο Γενικός Διευθυντής της ASB Γερμανίας, κ.κ. Knut Fleckenstein και Urlich Bauch αλλά και ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Valter Stehe όπως και Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO), η οποία χρηματοδοτεί τις δράσεις των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε πως οι κοινές μας προσπάθειες συμβάλλουν θετικά στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα », είπε ο Ευάγγελος Πετράτος, από το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), ου χρηματοδότησε το έργο.

Ομαλοποιήθηκε η σχέση Μουζάλα - ASB;

Στις 26 Ιουλίου 2016, δέκα βουλευτές είχαν ζητήσει από τον κ.Μουζάλα εξηγήσεις, όταν η FREE SUNDAY δημοσίευσε τις πληροφορίες για τη ρήξη που δημιουργήθηκε ανάμεσα την ASB και το Υπουργείο του, οι υπηρεσίες του οποίου δεν ενέκριναν το σχέδιο ανακατασκευής και αναβάθμισης του παρακείμενου οικισμού της SOFTEX, επειδή τους είχε φανεί φτηνό.

Οι υπηρεσίες τότε είχαν απαντήσει ότι θα δοθεί στην ASB ένα άλλο έργο.

Η υπόθεση αυτή φέρεται να ήταν ο πυλώνας της ρήξης ανάμεσα στον κ.Μουζάλα και τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος λίγο αργότερα παραιτήθηκε, όπως και ο επικεφαλής των υπηρεσιών του Υπουργειου στη Θεσσαλονίκη.