Πέντε τραυματίες και 30 συλλήψεις από τα σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου - Free Sunday
Πέντε τραυματίες και 30 συλλήψεις από τα σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου

Πέντε τραυματίες και 30 συλλήψεις από τα σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στη Μόρια μετά από την επέμβαση δυο διμοιριών των ΜΑΤ οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νησί από την Αθήνα με C-130. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συνελήφθησαν περισσότεροι από 30 Αφρικανοί ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια και οι οποίοι θα προωθηθούν στο προαναχωρησιακό κέντρο.

Κατά τα επεισόδια τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και ένας μετανάστης με δύσπνοια λόγω της εισπνοής χημικών. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr, η εξέγερση μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας ξεκίνησε από μετανάστες που διαμαρτύρονταν για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο – μερικοί βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016 – αλλά και για τις απελάσεις κάποιων από αυτούς στην Τουρκία.

Οι μετανάστες έβαλαν φωτιές μέσα και έξω από το Hotspot της Μόριας, ενώ δεν αφήναν να πλησιάσει κανείς, αλλά ούτε και τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ ενώ οι μετανάστες είχαν κλείσει το δρόμο με κάδους απορριμάτων τους οποίους είχαν βάλει φωτιά, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.