Το STAR ζητά αποζημίωση 30 εκ. και η κυβέρνηση επιτίθεται στον Βαρδινογιάννη - Free Sunday
Το STAR ζητά αποζημίωση 30 εκ. και η κυβέρνηση επιτίθεται στον Βαρδινογιάννη

Το STAR ζητά αποζημίωση 30 εκ. και η κυβέρνηση επιτίθεται στον Βαρδινογιάννη

Σκληρή επίθεση κατά του ιδιοκτητη του STAR Channel, δηλαδή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, κάνει σήμερα η κυβέρνηση δια της εφημερίδας των Συντακτών μετά την αγωγή την οποία κατέθεσε το κανάλι για αποζημίωση 32,4 εκ. ευρώ, με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των 4 καναλιών κατά τον οποίο δεν έλαβε τηλεοπτική άδεια.

Η αγωγή στρέφεται κατά του ελληνικού δημοσίου και με αυτήν ο σταθμός ζητά την αποζημίωση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Σύμφωνα με την αγωγή, η αποζημίωση ζητείται «για την αποκατάσταση της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Ειδικότερα ο σταθμός ζητά 637.000 ευρώ ως θετική ζημία, 31,7 εκατ. ευρώ ως αποθετική ζημία και 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη καθώς, όπως υποστηρίζει τα 30.900.000 ευρώ είναι για απώλεια διαφημιστικών εσόδων καθώς λόγω της μη αδειοδότησής του, όπως τονίζεται, αναγκάστηκε να μην αναλάβει ενώ είχε συμφωνήσει από πριν με τον Τούρκο παραγωγό, το «Survivor» και το «Voice».