Συμμαχία πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα την χαμένη της αίγλη και να γίνει πρωτεύουσα-κόσμημα - Free Sunday
Συμμαχία πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα την χαμένη της αίγλη και να γίνει πρωτεύουσα-κόσμημα

Συμμαχία πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα την χαμένη της αίγλη και να γίνει πρωτεύουσα-κόσμημα

Φρένο στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας και αφετηρία μιας διευρυμένης πρωτοβουλίας που έχει στόχο να ξαναδώσει στην Αθήνα την αίγλη η οποία αρμόζει στην ιστορία της, αποτελεί η δημιουργία του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»,  με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών, του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, σηκώνοντας την αυλαία σε αυτή την πλατιά συμμαχία, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες που θέλουν να συμβάλλουν προκειμένου να ξαναγίνει η Αθήνα μία πρωτεύουσα πρότυπο, παγκόσμιας εμβέλειας, με σύγχρονο και δημιουργικό πρόσωπο. Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, ο κ. Πατούλης με τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου συστήθηκαν στο κοινό κι ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου τους στόχους και τις προοπτικές, αυτής της συλλογικής προσπάθειας.

«Για μένα προσωπικά, αυτό το εγχείρημα έχει πρώτα και πάνω από όλα, συναισθηματική αξία. Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων και σήμερα, λόγω των υποχρεώσεων μου, τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, περνάω ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα» επισήμανε ο κ. Πατούλης και εξέφρασε την απογοήτευση του για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Αθήνα. Ειδικότερα εστίασε  στα κλειστά καταστήματα, τα κατεστραμμένα κτίρια, τις πλημμελώς συντηρημένες υποδομές, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, τις δυσκολίες που βιώνουν οι συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους. 

athina pr xana 4

Οι 6+1 στόχοι του Ομίλου «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

Η πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη έχει τους εξής 7 στόχους:

  • να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αθήνα και τους κατοίκους της, χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς «ωραιοποίηση» της σημερινής πραγματικότητας.
  • να δοθεί το βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών,  οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.
  • να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ, προκειμένου να σχεδιαστούν λύσεις, που θα απαντούν στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες  της πόλης.
  • να υπάρξει μια δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
  • να γίνουν οι Αθηναίες και οι Αθηναίους ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους και να καταστεί η δημιουργική αναγέννηση της Αθήνας, κινητήριος δύναμη για την αναπτυξιακή  αναγέννηση της πατρίδας μας.
  • να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι  στην πόλη τους, είτε ως κάτοικοι, είτε ως επαγγελματίες, επενδύοντας ξανά στις ευκαιρίες της Αθήνας.
  • Και τέλος να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Αθήνας. Κάθε γειτονιά να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και να αποτελέσει πόλο έλξης, τουρισμού, πολιτισμού