Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ανάβυσσο και Σπέτσες - Free Sunday
Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ανάβυσσο και Σπέτσες

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ανάβυσσο και Σπέτσες

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι,  στην Ανάβυσσο Αττικής και τις Σπέτσες, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες, δίνουν μάχη και με τους δυνατούς ανέμους.

Η μεγάλη πυρκαγιά στις Σπέτσες, με διάσπαρτες εστίες, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, έχει πάρει διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο να μην πλησιάσει η φωτιά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ζημιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σπέτσες έχουν ενισχυθεί, και αυτή την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, ενώ αναμένεται στο νησί ένα ακόμη πεζοπόρο τμήμα.

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου, η πυροσβεστική έχει καταφέρει, παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν, να την περιορίσει και να μην υπάρχει έτσι κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα σημειώνεται, ότι έχουν αποχωρήσει πλέον τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.