Οκτώ μήνες με αναστολή στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα - Τι απαντά ο δημοσιογράφος - Free Sunday
Οκτώ μήνες με αναστολή στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα - Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Οκτώ μήνες με αναστολή στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα - Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» κατά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου σχετικά με σχέση της με το ΚΕΕΛΠΝΟ με λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλή δυσφήμιση δια του Τύπου. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης εισηγηθεί την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη ζητώντας και αυτός τη μετατροπή της κατηγορίας.

Ο Κώστας Βαξεβάνης θα ασκήσει έφεση προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Μετά από πολύμηνη στοχοποίηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τελικώς τρία μέλη της που με δίκασαν δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το κλίμα εκδίκησης που διακατέχει ορισμένα μέλη του προεδρείου της.

Επειδή δεν μπορούσαν να με καταδικάσουν για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί θα ξεπερνούσαν ακόμα και τα δικά τους διεσταλμένα όρια, προχώρησαν σε μια καταδίκη για υποδεέστερο αδίκημα για να ικανοποιήσουν και την Ένωση και την κα Στουρνάρα. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή της δίκης, το δικαστήριο έδειξε τις διαθέσεις του με την πρωτοφανή κίνηση να σβήσει τα αποδεικτικά στοιχεία-αρχεία από το κινητό της κας Στουρνάρα που θα την οδηγούσαν στην αυτόφωρη διαδικασία. Στο τέλος θα δικαιωθώ όπως έγινε και με την υπόθεση Βγενόπουλου και τότε οι διώκτες μου και οι συμπαραστάτες τους θα είναι υπόλογοι».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης δήλωσε: «Όταν η ψυχολογία της μάζας επισκιάζει την δικαστική ευθυκρισία, τότε οι δικαστικές αποφάσεις είναι προβλέψιμες, προδιαγεγραμμένες και συμψηφιστικές».