Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, καταιγίδες αύριο... - Free Sunday
Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, καταιγίδες αύριο...

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, καταιγίδες αύριο...

Μικρή άνοδος της Θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα Κυριακή καθώς εξασθενεί ελαφρώς το μελτέμι. Η μέση τιμή της θερμοκρασίας στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανώς στις ευπρόσβλητες από τη ζέστη περιοχές ακόμη και στους 38°C.

Όμως από αύριο Δευτέρα σταδιακά θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και ειδικά την Τρίτη θα βρεθεί και αρκετά κάτω από την μέση τιμή για την εποχή, μιας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 31-32°C.

Τη Δευτέρα, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι αρχικά τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα (την Τρίτη) και περιοχές του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα, πιθανές είναι τοπικές καταιγίδες και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του νόμου Αττικής.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας και ίσως, σε τοπικό επίπεδο, και ορισμένα τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας και στη συνέχεια η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή.