Νύχτα τρόμου στη Ζάκυνθο - Μάχη με τις φλόγες στις Μαριές (Video) - Free Sunday
Νύχτα τρόμου στη Ζάκυνθο - Μάχη με τις φλόγες στις Μαριές (Video)

Νύχτα τρόμου στη Ζάκυνθο - Μάχη με τις φλόγες στις Μαριές (Video)

Νύχτα κόλασης πέρασαν οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου όπου όλο το βράδυ έδιναν σκληρή μάχη να σώσουν τις περιουσίες τους από τις φλόγες.

Όλες οι διαθέσιμες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο που καίει το δάσος και απειλεί το χωριό. Με το πρώτο φως της μέρας στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν και ενάερια μέσα της πυροσβεστικής. Στο μέτωπο επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από το χωριό με μικρά λεωφορεία του Δήμου, οι υπόλοιποι κάτοικοι όμως έμειναν στις θέσεις τους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, παρά την εφιαλτικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στο σημείο βρίσκεται ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος και πολλοί αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι.

Μόνο μετά τις 02:00 οι φλόγες επιτέλους “έπεσαν”, και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, συχνά επικίνδυνες, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους πυροσβέστες. Πάντως σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος εμπρησμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο μηχανάκια μικρού κυβισμού κινούνταν ύποοπτα σε δασική έκταση στα βόρεια του νησιού.

Ένας ιδιώτης που οδηγούσε το όχημά του και τους είδε άρχισε να τους παρακολουθεί γιατί του φάνηκαν ύποπτοι. Ο ένας κατάφερε και διέφυγε ο άλλος άφησε το μηχανάκι και κρύφτηκε μέσα σε ένα αγρό, όπου τον ακινητοποίησε ο ιδιώτης και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι Αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να είναι ένας εκ των φερόμενων εμπρηστών αλλά από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει καμία ανάμειξη του στις πυρκαγίες. Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται εξαιτίας της απουσίας διπλώματος οδήγησης.

(πηγή βίντεο: ΣΚΑΪ)