Τους έταξαν Βόρεια Ευρώπη, τους άφησαν έξω από τη Θεσσαλονίκη... - Free Sunday
Τους έταξαν Βόρεια Ευρώπη, τους άφησαν έξω από τη Θεσσαλονίκη...

Τους έταξαν Βόρεια Ευρώπη, τους άφησαν έξω από τη Θεσσαλονίκη...

Μία ομάδα 37 ανθρώπων, οι 19 από τους οποίους ήταν ανήλικοι, εντόπισε η ελληνική αστυνομία κοντά στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, στο τμήμα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού, που αποτελεί την εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί κλήση στην Άμεση Δράση, σύμφωνα με την οποία οι αλλοδαποί κινούνταν πεζοί στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις τους, είχαν φτάσει τις προηγούμενες ώρες στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα από την Τουρκία, και εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους, που αναζητούνται.

Οι αλλοδαποί, μεταξύ αυτών και 19 ανήλικοι,

Όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς κατάγονται από το Ιράκ, τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν και πλήρωσαν αδρά τους διακινητές για να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM, ότι «μετά τον δεκαπενταύγουστο υπάρχει μία σχετική αύξηση των εισερχομένων προσφύγων ή ανθρώπων ή οικογενειών που έχουν προσφυγικό προφίλ και λιγότερο μεταναστών».

«Είναι ένα ζήτημα, το οποίο το ελέγχουμε και η λύση αυτού είναι καταρχήν μία διπλωματική εκστρατεία, ώστε να πιεστεί η Τουρκία να φυλάσσει καλύτερα τα σύνορά της και να είναι εντός της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, δεύτερον από εμάς ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών ασύλου και τρίτον η λειτουργία του δρόμου προς την Ευρώπη»

O κ.Βίτσας χαρακτήρισε την κατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα «πολύ καλή για τους πρόσφυγες και μετανάστες», αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει όμως «ένα ιδιαίτερο βάρος στα νησιά, κατά κύριο λόγο στη Σάμο και τη Μυτιλήνη».

«Έχει συνέλθει το διυπουργικό όργανο κι έχουν παρθεί ορισμένα μέτρα, τα οποία στο επόμενο διάστημα ο αρμόδιος υπουργός θα τα αναγγείλει και θα τα εφαρμόσουμε», είπε ο κ.Βίτσας.