Show για τον «καθαρό» Σαρωνικού αλλά τα επιστημονικά στοιχεία θα έλθουν αργότερα - Free Sunday
Show για τον «καθαρό» Σαρωνικού αλλά τα επιστημονικά στοιχεία θα έλθουν αργότερα

Show για τον «καθαρό» Σαρωνικού αλλά τα επιστημονικά στοιχεία θα έλθουν αργότερα

Τις ακτές του δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων ολοκληρώθηκε μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» πριν από σχεδόν 40 ημέρες, παρέδωσαν σήμερα ως «καθαρές» για κολύμβηση ο ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι γενικοί γραμματείς Ναυτιλίας Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός και Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης που επισκέφθηκαν τις ακτές στην περιοχή του Φλοίσβου με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη,.

«Με στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε πάρα πολλά πράγματα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος προανήγγειλε παρόμοιο show την Πέμπτη στην παράδοση του Πειραιά.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου υπέγραψαν πρωτόκολλο επιθεώρησης ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των ακτών.

«Δεν προκύπτει πουθενά ότι έχουμε επικαθίσεις. Οι μετρήσεις στα ανοιχτά δείχνουν ότι είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα της συγκέντρωσης των πετρελαιοειδών», διαβεβαίωσε ο κ.Σαντορινιός

Σε ό,τι αφορά στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η κατάσταση εξακολουθεί να ...παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στο Α' και Β' επίπεδο, στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, η κατάσταση επίσης ...παρουσιάζεται βελτιωμένη αλλά δεν εκτελούνται εργασίες.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται,η ολοκλήρωση όλων των εργασιών καθαρισμού στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας ενώ στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», όπου η επίσης σύμφωνα με το συντονιστικό, η κατάσταση παρουσιάζει επίσης βελτίωση, συνεργείο αποτελούμενο από 20 άτομα της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών, με πλυστικά και λοιπά μηχανικά μέσα.