Δραπέτης ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου - Free Sunday
Δραπέτης ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Δραπέτης ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Ποινή στις φυλακές Κασσάνδρας για ναρκωτικά, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, από όπου πήρε άδεια τον Σεπτέμβριο αλλά δεν επέστρεψε, εξέτιε ο δράστης της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου.

Συνεργός του ήταν άτομο του οποίου την ταυτότητα γνωρίζει ΕΛΑΣ, η οποία προσπαθεί να βρει αποδείξεις και για τους ηθικούς αυτουργούς που θεωρεί ότι βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο δολοφόνος άφησε πίσω του πληθώρα στοιχείων τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί για να φθάσουν στα ίχνη του και το περασμένο Σάββατο να τον εντοπίσουν σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος στην Εγλυκάδα Πατρών.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες των τελευταίων ημερών βρίσκονται τρεις κρατούμενοι, οι οποίοι φέρονται να ήταν οι μεσάζοντες, μεταξύ φυσικών και ηθικών αυτουργών, και οι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι άνθρωποι της αλβανικής μαφίας, οι οποίοι έδωσαν την εντολή στους δράστες να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν το δικηγόρο, όχι όμως να τον σκοτώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, οι δύο από τους τρεις δράστες της δολοφονίας φαίνεται πως έχουν καταφέρει να διαφύγουν, ίσως και στο εξωτερικό, ενώ αυτός που φέρεται να έχει σκοτώσει το δικηγόρο, εντοπίστηκε κατά την επικοινωνία του με γυναίκα, στην οποία αναφέρθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μιλώντας σε μια ιδιότυπη αλβανική αργκό διάλεκτο, ζητώντας να του παραχωρήσει κρησφύγετο ή να τον βοηθήσει να διαφύγει.

Το κίνητρο εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κρύβεται πίσω από τα χρήματα για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιριών Energa και Hellas Power.

Οι εκτελεστές φαίνεται να επιχείρησαν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσει πελάτη του, βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου Energa, για την καταβολή των χρημάτων του αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου και την εκβιαστική απαίτηση επιπλέον χρημάτων, προκειμένου να μην τον κατονομάσουν ως ηθικό αυτουργό της… σύναψής του.

Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της δολοφονίας, το όπλο της οποίας είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον δύο Αλβανών, σε πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου σε αντιπαράθεση που αφορουσε αντιζηλία αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.