Πυρά με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Free Sunday
Πυρά με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυρά με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 20:00 το βράδυ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στόχος ήταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία ενώ στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες πιθανότατα από πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.
Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, στα γραφεία του κόμματος, τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, βρίσκονταν περίπου 30 με 40 άτομα.
«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα», πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τις συνθήκες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας».

Φ. Γεννηματά: Τα Εξάρχεια είναι άβατο με ευθύνη της κυβέρνησης
«Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λίγα λεπτά μετά την επίθεση στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλειφθεί το κτήριο.
«Έχω ενημερώσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μου υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο που δεν έχουμε δει ακόμα» είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια.
«Περιμένω την ενημέρωση γιατί κανείς αρμόδιος δεν επικοινώνησε με εμάς, 35 λεπτά μετά την επίθεση, φαίνεται να το αντιμετωπίζουν ως ρουτίνα το περιστατικό» είπε.

Αλ. Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ν. Τόσκας: Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει ζωές σε κίνδυνο
«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Σε δήλωσή του, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
«Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Αλ. Τσίπρας
Να «αναλάβει τις ευθύνες του» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ν.Δ.: Η επίθεση δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας
Για επίθεση κατά της Δημοκρατίας έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία.
«Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.
«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», κατέληξε.

Στ. Θεοδωράκης: Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν. Τόσκας - Να παραιτηθεί

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «επικίνδυνα ανίκανο» τον κ. Τόσκα.