Προφυλακιστέοι οι 9 Τούρκοι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία - Free Sunday
Προφυλακιστέοι οι 9 Τούρκοι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία

Προφυλακιστέοι οι 9 Τούρκοι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την διαδικασία απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή, με τα οποία αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και τονίζουν πως «δεν είναι τρομοκρατία η αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς, όπως αναφέρουν, αποδίδει στους εντολείς τους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες ενέργειες έχει κάνει και από πότε δρούσε.

Ομάδα αλληλέγγυων, βρέθηκε και σήμερα στην Ευελπίδων και δηλώνοντας την συμπαράστασή τους και κρατώντας πανό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα, είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών και τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Πηγή: ΑΜΠΕ