Υπ. Παιδείας: Τέλος οι εκδρομές μαθητών στο εξωτερικό - Αντιδρά η ΝΔ - Free Sunday
Υπ. Παιδείας: Τέλος οι εκδρομές μαθητών στο εξωτερικό - Αντιδρά η ΝΔ

Υπ. Παιδείας: Τέλος οι εκδρομές μαθητών στο εξωτερικό - Αντιδρά η ΝΔ

«Φρένο» στα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό, στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού περιεχομένου βάζει το υπουργείο Παιδείας, με εξαίρεση τα προγράμματα που εποπτεύονται από το ίδιο το υπουργείο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή» αυτό προκύπτει από διευκρινιστική απάντηση που έδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος στα τέλη Νοεμβρίου ύστερα από σχετικό ερώτημα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας. Η εγκύκλιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασίζεται σε υπουργική απόφαση από τις 6 Μαρτίου 2017.

Πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι οικογένειες κάποιων μαθητών αδυνατούσαν να καλύψουν τα έξοδα ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού προγράμματος, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πικρίες μεταξύ των μαθητών.

Σημειώνεται τέλος πως κατά το δημοσίευμα, από την απόφαση δεν επηρεάζονται οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus.

Αντιδρά η ΝΔ

Την αντίδρασή στο θέμα με τις σχολικές εκδρομές κατέγραψαν μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας. «Η κατάργηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών στο εξωτερικό των παιδιών και κυρίως το σκεπτικό της, δείχνει την Ελλάδα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μικρή και απομονωμένη. Εμείς θέλουμε μία Ελλάδα ανοιχτή και σίγουρη για την εαυτό της, πρωταγωνίστρια», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. «Ενημερωτικά πάντως ακόμα και στην ανατολική Γερμανία μπορούσες να ταξιδέψεις, μετά τα 60», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.