Στο ΣτΕ θα συζητηθούν την Τετάρτη οι τηλεοπτικές άδειες - Free Sunday
Στο ΣτΕ θα συζητηθούν την Τετάρτη οι τηλεοπτικές άδειες

Στο ΣτΕ θα συζητηθούν την Τετάρτη οι τηλεοπτικές άδειες

Την Τετάρτη, θα συζητηθούν, κεκλεισμένων των θυρών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας,οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star, οι οποίοι ζητούν το «πάγωμα των αποφάσεων της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα,  στις αιτήσεις τους τα κανάλια τάσσονται κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού καθώς και στις αποφάσεις   του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν στις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης,  εθνικής εμβέλειας  και ενημερωτικού προγράμματος.

Στην στόχαστρο των καναλιών βρίσκεται ο αριθμός των αδειών που έχουν οριστεί σε επτά αλλά και η τιμή εκκίνησης που έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μια άδεια.

Στις προσφυγές τους τα κανάλια, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου και σύγκρουσή του  με τους νομοθετικούς Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς κανόνες. Επιπλέον, υποστηρίζουν  ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις  είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής  αγοράς και χαρακτηρίζουν υπερβολικά μεγάλη  την τιμή εκκίνησης υπογραμμίζοντας πως δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.