Πυρά κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού - Free Sunday
Πυρά κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού

 

Tο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας θα εξετάσει τις προσεχείς ημέρες τη νομιμότητα ή μη της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος μετά το … πάγωμα της απόφασης για τη χορήγηση του ασύλου επέστρεψε στο Α.Τ του Ολυμπιακού Χωριού.

Μάλιστα στην περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει ότι νομίμως κρατείται, τότε εκείνος από την πλευρά του μπορεί να προβάλλει αντιρρήσεις κατά της κράτησής του.

Μη νόμιμη χαρακτηρίζεται η κράτηση του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου και από τους δικηγόρους του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων . Παρόντες ήταν οι δικηγόροι του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Βασίλης Παπαδόπουλος (επικεφαλής της ομάδας νομικών) και Ελένη Κουτσουράκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιάννης Ιωαννίδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκπρόσωπος του ΔΣΑ στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτης Περάκης, καθώς και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.