Με καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας εκτελέστηκε «ο νονός των νονών» - Free Sunday
Με καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας εκτελέστηκε «ο νονός των νονών»

Με καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας εκτελέστηκε «ο νονός των νονών»

 

Eνέδρα έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο, είχαν στήσει οι εκτελεστές στον Βασίλη Στεφανάκο.

Με τα έως τώρα στοιχεία, την ώρα που ο Στεφανάκος βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα ως ομάδα υποστήριξης που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο εκτελεστής είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας.

Οι δύο δράστες, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μάρκας Triumph Tiger, η οποία είχε κλαπεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την περιοχή της Ηλιούπολης.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι όταν ο Βασίλης Στεφανάκος κάθισε στη θέση του οδηγού, ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού πριν αυτή κλειδώσει και πυροβόλησε τον στόχο του τουλάχιστον 22 φορές με το πολεμικό καλάσνικοφ που νωρίτερα είχε βγάλει από την θήκη της κιθάρας που ήταν κρυμμένο, αλλά αργότερα δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι σφαίρες να έσπασαν το παράθυρο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα προς την περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας στο περιβάλλον ενός 44χρονου, ο οποίος επονομάζεται «Καράφλας» -«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», και βρισκόταν σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της

ομάδας Στεφανάκου και στον αρχηγό της “ομάδας της Ελευσίνας”, ορκισμένο εχθρό του θύματοςστο παρελθόν που όμως σλυμφωνα με την αστυνομία τα «είχαν βρει» τον τελευταίο καιρό.

Την ώρα της δολοφονίας, στο εσωτερικό της επιχείρησης και στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδερφός του θύματος, ενώ αργότερα, φίλοι του θύματος κινήθηκαν απειλητικά εναντίον δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο Στεφανάκος, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την Αστυνομία ως «ο νονός των νονών» στο χώρο του υποκόσμου, είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.

Ο Βασίλης Στεφανάκος τους τελευταίους μήνες φέρεται να φοβόταν για τη ζωή και είχε σταματήσει να ανεβάζει αναρτήσεις στο προσωπικό του site ενώ κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και συνοδεία δύο ανδρών, ο ένας από τους οποίους χθες δεν ήταν μαζί του.