Ομάδα ενοικιαζόμενων εκτελεστών βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη δολοφονία Στεφανάκου - Free Sunday
Ομάδα ενοικιαζόμενων εκτελεστών βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη δολοφονία Στεφανάκου

Ομάδα ενοικιαζόμενων εκτελεστών βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη δολοφονία Στεφανάκου

 

Ενδείξεις για την ύπαρξη «ενοικιαζόμενης» ομάδας εκτελεστών που αποτελείται από τρεις τουλάχιστον αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, έχει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «τουρισμό»… πληρωμένων δολοφόνων, που έρχονται, χτυπούν και φεύγουν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της εκβιαστικής «επεκτατικής πολιτικής» των αντιμαχόμενων συμμοριών. Εμφανίζονται στην Ελλάδα λίγο πριν από τις εκτελέσεις για να προβούν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες παρακολούθησης του στόχου, να παραλάβουν οχήματα και οπλισμό.

Τέτοιου τύπου είναι η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ οι ενδείξεις των πληρωμένων δολοφόνων ήρθαν εντονότερα μετά την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα. Σε μία από τις τελευταίες δικογραφίες που είχαν σχηματισθεί σε βάρος του, το 2011, κατηγορήθηκε μαζί με 215 ακόμη άτομα για περισσότερους από 300 εκβιασμούς.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στη σελίδα 96 του διαβιβαστικού της Αστυνομίας σε εκείνη τη δικογραφία, όπου είχε προκαλέσει εντύπωση ο διάλογος του Βασίλη Γρίβα με κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για την προμήθεια οπλισμού σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Η επίμαχη παράγραφος είχε ως εξής: «Τη 15η Μαρτίου 2010 ο Ν.Κ. λέει στον Βασίλη Γρίβα ότι έμαθε πού μένει ο Πετ. καθώς επίσης και το “στενό”, όπως χαρακτηριστικά λέει, που μένει ο Χ. Εμ. Επίσης τη 14η Απριλίου 2010 σε συνομιλία που είχανε πάλι για την ομάδα του Β., ο Ν.Κ. λέει στον Γρίβα ότι γνωρίζει πώς ο Τρ. και ο Αν. (δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι) προμηθεύανε την “ΣΕΧΤΑ” με όπλα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία του 2011, ο «Καράφλας» και οι «εντολείς» της εξόντωσής του ήταν συγκατηγορούμενοι, ως αρχηγοί ξεχωριστών εκβιαστικών ομάδων. Στη δική του ομάδα ανήκαν ο «Μπιλ» (Βασίλης Γρίβας), ο «Μπούμπι», ο «Στρατηγός» (απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.), ο «Αρκούδος», ο «Τουμπανάκιας», ο «Σάκης ή Σγουρομάλλης» (τραυματίστηκε σοβαρά μετά από εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του στην Ηλεία), και ο «Γάτος».

Στην ίδια δικογραφία κατηγορούνταν τα μέλη μιας τρίτης εκβιαστικής ομάδας με αρχηγό τον «Τσάκι-Τσαν» και μία τέταρτη αυτή του Αγρινίου, γνωστή ως «Ομάδα της Ferrari». Ανάμεσα στους 217 κατηγορουμένους ήταν και 45χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Θαμνάκιας», ο οποίος σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια.