Στα 40 εκατ. ευρώ το κόστος της λαθρεπιβίβασης - Free Sunday
Στα 40 εκατ. ευρώ το κόστος της λαθρεπιβίβασης

Στα 40 εκατ. ευρώ το κόστος της λαθρεπιβίβασης

 

Άγνωστο παραμένει πότε θα πέσουν τελικά οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του Ηλεκτρικού, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η δοκιμαστική περίοδος συνεχίζεται επί μακρόν.

Το σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων στην Αθήνα επρόκειτο να τεθεί σε πλήρη ισχύ από τις 20 Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς διαπιστώνουν ότι όχι μόνο δεν έχουν κλείσει οι μπάρες αλλά και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ξέφρενο πάρτι εισιτηριοδιαφυγής.

«Δωρεάν» μετακινήσεις

Σημειώνεται ότι κλειστές μπάρες υπάρχουν μόνο σε έξι από τους εξήντα σταθμούς: Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας, Αιγάλεω, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Αντώνιος. Ο αρχικός και, όπως αποδείχθηκε, βιαστικός σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλάμβανε, εκτός της χρήσης προσωποποιημένης κάρτας –με τους πολίτες να στήνονται ακόμη και τέσσερις ώρες στην ουρά προκειμένου να την προμηθευτούν–, δίκτυο πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων σε περίπτερα και άλλα σημεία, καθώς επίσης και την παρουσία υπευθύνου για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν θα είχαν προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑμεΑ, άλλοι δικαιούχοι).
Ωστόσο, στην καθημερινότητα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Με τις μπάρες ανοιχτές, τους ελεγκτές άφαντους, τους περιπτερούχους να αποφεύγουν την προμήθεια εισιτηρίων θεωρώντας την ασύμφορη και τα αυτόματα μηχανήματα να δέχονται μόνο συγκεκριμένα χαρτονομίσματα –κάποιες φορές δεν δίνουν ούτε ρέστα–, η λαθρεπιβίβαση συνεχίζεται. Στα παραπάνω προστίθεται και το γεγονός πως στα καινούργια αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν υπάρχει η επιλογή του μισού εισιτηρίου για όσους δεν διαθέτουν προσωποποιημένη κάρτα. Βάσει εκτιμήσεων το κόστος στις αστικές συγκοινωνίες από την εισιτηριοδιαφυγή υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πριν από λίγες εβδομάδες ακόμα μια επίθεση αγνώστων με καταστροφές στον εξοπλισμό επικύρωσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων –αυτή τη φορά στον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο– αύξησε κι άλλο τα χρέη των αστικών συγκοινωνιών, καθώς, εκτός των καταστροφών, για αρκετές ώρες δεν γίνονταν επικυρώσεις εισιτηρίων.

Φόρτιση από το κινητό

Πάντως, όσοι διαθέτουν προσωποποιημένη κάρτα απεριορίστων διαδρομών και είναι λάτρεις της τεχνολογίας θα μπορούν να τη φορτίζουν από το κινητό τους τηλέφωνο. Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή του ΟΑΣΑ η οποία προς το παρόν βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και ως εκ τούτου δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από τον οργανισμό. Στόχος είναι να ελεγχθούν τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία και να επιλυθούν, ώστε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα.
Εν τω μεταξύ, ο ΟΑΣΑ διέψευσε τα περί διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα από τα κέντρα υποδοχής των αιτήσεων και έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών καρτών. Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, «στις 2 Δεκεμβρίου υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού στον σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news ο Οργανισμός ενημερώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή».

Έκδοση προσωποποιημένων καρτών για ανέργους και ΑμεΑ

Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της επανεξέτασης του τρόπου έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι δυνατή η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, με καταχώριση στοιχείων, μέσω διαδικτύου και αποστολής στους δικαιούχους με ταχυδρομείο.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες-δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμεΑ).
Η έκδοση της κάρτας γίνεται με καταχώριση στοιχείων, μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000, «αποδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την αποδοχή του από το επιβατικό κοινό. Υπενθυμίζεται πως ο αντίστοιχος μέσος όρος μηνιαίων καρτών, με το παλαιό σύστημα, ανερχόταν στις 250.000».

Οδηγίες για ανέργους και ΑμεΑ

Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμεΑ καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, θα προχωρήσει στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες θα αποσταλούν στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.
Η τελική ενεργοποίηση της κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
Για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card μέσω διαδικτύου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται το https://athenacard.gr/save_request.dev.