Ακατάλληλη μητέρα υπό όρους... - Free Sunday
Ακατάλληλη μητέρα υπό όρους...

Ακατάλληλη μητέρα υπό όρους...

Την αφαίρεση της επιμέλειας της 16χρονης τότε μεγάλης κόρης της, είχε επιβάλλει πριν δύο χρόνια ο εισαγγελέας ανηλίκων στην 35χρονη μητέρα του μωρού που εντόπισαν οι πυροσβέστες μόνο του στο διαμέρισμα που είχε αρπάξει φωτιά στην πλατεία Αττικής την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το STAR που επικαλείται το Χαμόγελο του Παιδιού, το κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά, η μητέρα όμως, για άγνωστους λόγους διατήρησε την επιμέλεια δύο ακόμη ανηλίκων, 3 και 4 ετών σήμερα, ενώ στο μεταξύ γεννήθηκε και το 14μηνο μωρό.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία», με τους γιατρούς να είναι πιο αισιόδοξοι.

«Το παιδί παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Η διαφορά με χθες είναι πως είναι αιμοδυναμικά σταθερό. Αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης, θα αναμένουμε όμως και τα επόμενα 24ωρα», δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.