Τα παιδιά της Μάνδρας έχουν ξανά παιδική χαρά! - Free Sunday
Τα παιδιά της Μάνδρας έχουν ξανά παιδική χαρά!

Τα παιδιά της Μάνδρας έχουν ξανά παιδική χαρά!

Τα παιδια του Δημοτικου Σχολειου της Μανδρας ξανα-απόκτησαν παιδικη χαρα! Χαρη σε μια πρωτοβουλια της συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Άντρη Άναστασιάδη, που εγκαινίασε την Παιδική Χαρά του 2ουΔημοτικού Σχολείου της Μάνδρας Αττικής, η οποία είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Η Παιδική Χαρά ανακαινίστηκε εκ βάθρων χάρη στην πρωτοβουλία που διοργανωθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία φιλανθρωπική συναυλία με το έργο του Μάριου Τόκα «ΘεογεννήτωρΜαρία»,  τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Μαζί με την κυρία Αναστασιάδη στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Πατέρα Δημήτριο Μπίλλη και τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου,η Δήμαρχος Μάνδρας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη συγκινημένη εξέφρασε ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην κυρία Αναστασιάδη και στην κυρία Βαρδινογιάννη για την τόσο άμεση και αποτελεσματική στήριξή τους στους κατοίκους της Μάνδρας: «Η κυρία Αναστασιάδη εκπροσωπεί τον Κυπριακό λαό και είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Ένιωσα δυνατή που βρέθηκε στο πλευρό μου. Δεν πρόλαβα να καλέσω ούτε την κυρία Βαρδινογιάννη, ούτε την κυρία Αναστασιάδη. Ήρθαν αυτοβούλως. Ήρθαν και μου έσφιξαν το χέρι και μου είπαν προχωράμε και ένιωσα δυνατή.  Κυρία Αναστασιάδη ήρθατε με την κυρία Βαρδινογιάννη αυτοβούλως, χωρίς να σας ξέρω, χωρίς να σας έχω γνωρίσει ποτέ. Είδα στα μάτια σας αγάπη, στήριξη, ανθρωπιά.  Αυτή η παιδική χαρά είχε μετατραπεί από χώρο χαράς σε χώρο δυστυχίας και σήμερα δίνεται πάλι η ευκαιρία στα παιδιά μας να χαρούν, να παίξουν, να προσπαθήσουν να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε. Αφού είχατε τη δύναμη να έρθετε από τόσο μακριά καταλαβαίνω τι προσφέρετε στον τόπο σας. Είστε εσείς που πυροδοτήσατε το μήνυμα της προσφοράς στη Μάνδρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δύο κυρίες. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Εν συνεχεία η κυρία  Αναστασιάδη, παίρνοντας τον λόγο είπε μεταξύ άλλων: «Κατά την επίσκεψή μου στη Μάνδρα λίγες μέρες μετά την καταστροφή μαζί με την καλή μου φίλη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που νοιάζεται για τους συνανθρώπους μας, έναν άνθρωπο της προσφοράς και της αγάπης, έναν άνθρωπο που είναι ευχή να βρίσκεσαι μαζί του, είχα την ευκαιρία να  συναντήσω τη Δήμαρχο Μάνδρας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των δημοτών της, γεγονός που μου δημιούργησε την ανάγκη να εκφράσω και έμπρακτα την συμπαράστασή  μου… Νιώθω σήμερα ιδιαίτερα ευτυχής και ευλογημένη γιατί η δύναμη της συνεργασίας για μια ακόμη φορά έδειξε τον δρόμο της ελπίδας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που αποτελούν και το μέλλον του Ελληνισμού. Η δωρεά αυτή, την οποία θα ονόμαζα πράξη καθήκοντος,  στόχο έχει να παραδειγματίσει και να αποτελέσει  την ίδια στιγμή ευγενές κίνητρο για ανάπτυξη ανάλογων συμπεριφορών, που έχουν σαν τελικό αποδέκτη αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Και αυτό γιατί από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας, οι ύψιστες μπορούν να θεωρηθούν εκείνες της προσφοράς. Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου!».